Kerékpárokat áldottak meg Mezőkövesden

2012. május 14. 17:44

A kerékpár-megáldó ünnepséget Berkes László, a Jézus Szíve templom plébánosa szervezte. „Jó alkalom ez az arra is, hogy a közlekedésben résztvevők nagylelkűségéért és figyelmességéért imádkozzunk.” – mondta az atya.

2012. május 14. 17:44

Vasárnap Mezőkövesden, a Jézus Szíve templom előtt Berkes László plébános a település lakóinak kerékpárjait áldotta meg. Az atya a kerékpár-megáldási ünnepség indíttatásáról a következőket mondta: „Az áldás a teremtő Isten jóakaratának lehívása arra a személyre, élőlényre, tevékenységre vagy tárgyra, amely közel áll az emberhez, amelynek léte, épsége minden nap fontos számunkra. Itt Mezőkövesden, tekintettel arra, hogy a város sík terepen terül el, meglehetősen közkedvelt a kerékpárral való közlekedés. Illő tehát, hogy erre a közlekedési eszközre, amelyet talán minden nap használunk, Isten áldását kérjük. Jó alkalom ez az ünnep arra is, hogy a közlekedéssel kapcsolatos hibáinkat, esetleg bűneinket is tudatosítsuk, megbánjuk, illetve, hogy a biztonságos közlekedésért, valamint a közlekedésben résztvevők nagylelkűségéért és figyelmességéért imádkozzunk.”

A szertartás és a kétkerekű járművek megáldását követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak bicikliátvizsgálást, hogy a kerékpárok a KRESZ-nek megfelelően legyenek felszerelve.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. május 15. 12:41
"És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki - mivel nem kedves nekem - megdöglend"
liberálzöld.
2012. május 15. 12:41
Felénk a dugóhúzókkal van a baj! Meg a sörnyitókkal.
trespass
2012. május 15. 12:33
Ez Monty Python!:D (szent kézigránát) Ezentúl a mezőkövesdiek majd jól lenézik a többi pogánybringást.:) A részeg biciklisek mentsvára - szent biciklivel nem történhet baleset. Előre a pirosba!
Sebaj Tóbiás
2012. május 15. 00:21
Ezeleőtt sok-sok évvel,még amikor NSZK-nak hítták, Garmisch-Partenkirchenben jártam, és az egyik kis kápolna előtt a pap éppen megáldott egy a parkolóban lévő vadiúj BMW-t. Nincs új a nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!