Karácsony-hiszti, Tarlós-elegancia

2023. május 23. 9:26

Horváth K. József
Magyar Hírlap
Tarlós István kijárta a felújítás fedezetét, Karácsony meg képtelen volt a határidőket tartani a mai napig.

„Karácsony kikelt magából a hármas metró 2017 novembere óta tartó, általa többször kitolt befejezési határidejű felújításának mai ünnepélyes lezárása kapcsán. Persze nem azért, mert Tarlós István elegánsan távol marad az eseménytől, amit nyilván kritikaként értelmez a közvélemény.

Karácsony a jobboldali médián köszörüli a nyelvét, mert nem hozta le Tarlós távolmaradást bejelentő levelének azt a részét, amellyel ország-világ előtt dokumentálható lenne, hogy a felújítás befejezése a két városvezetés és a kormány közös sikerének tekinthető. Magyarán nem úgy van, ahogy a nyilvánosság folyamatosan értesül róla, hogy Karácsony rendre szembemegy a kormánnyal, és megválasztása óta semmi hasznosat nem csinált a budapestieknek. Ezt írta: »Azt a sunyi manipulációt azonban nem vagyok hajlandó tudomásul venni, amit a válaszlevelet szelektíven nyilvánosságra hozó lakájmédia követett el. Azt sugallják ugyanis, hogy Tarlós István a beruházás befejezésével kapcsolatos elégedetlensége miatt marad távol.« Ezen mondat miatt ragadtatta magát Karácsony eme szélsőséges kirohanásra: »Gratulálok Önnek az M3-as felújítás sikeres befejezéséhez, ami végül joggal tekinthető két városvezetés és a Kormány közös sikerének.« A »közös« siker azt jelentette, hogy Tarlós István kijárta a felújítás fedezetét, Karácsony meg képtelen volt a határidőket tartani a mai napig. Egyes megállók átadását rendre elhalasztotta.

Tarlós annak idején elmondta, hogy 2018 novemberében Orbán Viktor miniszterelnök személyes segítsége kellett az elegendő fedezet biztosításához. Leszögezte. »A metróügyekhez úgy kellett hozzáállnunk, hogy csak a BKV működési adósságaként több, mint 70 milliárd forint mínuszt örököltünk.« Abba most ne menjünk bele, hogy hova lett az a 214 milliárd forint, amit Tarlós hagyott örökül Karácsonynak, s aminek az eltűnése miatt most csődközeli helyzetbe került Budapest. De arra érdemes emlékezni, hogy milyen sok aljasságot elkövetett Karácsony Gergely Tarlós István ellen, miután megválasztották főpolgármesternek.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

***

Ennyibe került a 3-as metró öt és fél évig tartó, uniós rekordernek számító felújítása

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fizetik belőle a különleges képződmény Niedermüllereket, Korányikat, Imréket, Draskovicsokat.
Van az a pénz, csak másra kell!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés