Putyin nem kertelt, nyíltan közölte, hogy szerinte meddig fog harcolni Oroszországgal a Nyugat

2023. március 29. 5:42
„Oroszországnak ennek megfelelően kell reagálnia” – fogalmazott az orosz elnök.

„A Nyugat nem teheti meg, hogy Ukrajnát ne támogassa, annak fényében, hogy Oroszország nem egy hiteles nemzetközi szereplő, az összes nemzetközi egyezményt megszegte, saját ambíciói szerint Ukrajnát el akarja törölni” – értékelt a Mandinernek Ukrajna nyugati támogatása kapcsán Bartha Dániel kül- és biztonságpolitikai szakértő, az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány elnöke. A szakértő szerint

a Nyugat saját biztonsági érdekei miatt sem teheti meg, hogy azzal a feltétellel engedjen létrejönni egy tűzszüneti egyezséget, hogy a Nyugat a jövőben nem támogatja Ukrajnát.

Erről itt olvashat bővebben.

Meddig mehet el a Nyugat Ukrajna támogatásában? - itt a Stratéga új adása (VIDEÓ)

Putyin: A Nyugat ágyútölteléknek használja Ukrajna népét

Érdekesség a szakértő felvetése kapcsán, hogy még Vlagyimir Putyin orosz elnök is rávilágított 2022. decemberében, hogy tisztában van a Nyugat törekvéseivel.

„A világban egyre nő a konfliktus lehetősége, és ez egyenes következménye a nyugati elit azon törekvésének, hogy minden eszközzel megőrizze politikai, pénzügyi, katonai és ideológiai dominanciáját” – idézte a Sky News az orosz elnököt, aki arról is beszélt, hogy

a nyugat szándékosan súlyosbítja a nemzetközi konfliktusokat, illetve „kizsákmányolja Ukrajnát és ágyútölteléknek használja a népét”.

Erről itt írtunk korábban.

Az orosz elnök véleménye nem változott

Az Ukrajnába érkező nyugati támogatások kapcsán ráadásul az orosz elnök véleménye vélhetően nem is változott meg. Legutóbbi ezzel kapcsolatos beszédében kijelentette, számára

Úgy tűnik, a Nyugat valóban úgy döntött, hogy az utolsó ukránig Oroszországgal harcol – már nem szavakkal, hanem tettekkel”

– mondta Putyin, felidézve, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei folytatják Ukrajna felfegyverezését, megemlítve Nagy-Britannia keddi bejelentését, miszerint szegényített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket tervez Kijevbe küldeni.

Ha mindez megtörténik, Oroszországnak ennek megfelelően kell reagálnia. Úgy értem, hogy a kollektív Nyugat már elkezdi használni a nukleáris komponensű fegyvereket” – idézi az orosz elnököt a Yahoo.

Noha fenti kijelentését az orosz elnök nem részletezte, arra rámutatott, hogy szerinte Kína és Oroszország független külpolitikát követ, amely „demokratikus többpólusú világrenden” alapul, és úgy gondolja, hogy a nemzetközi kapcsolatoknak az Egyesült Nemzetek Szervezetén keresztül kell futniuk – ahol mindkét ország vétójoggal rendelkezik a Biztonsági Tanácsban.

***

 

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Denis Balibouse

Összesen 242 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmebeteg!
Nürnberg azért lehetett, mert Berlint elfoglalták. (Amúgy szerintem ha Hitler foglalja el Moszkvát vagy Londont, NEM lett volna ilyen kirakatper, de ezt most tegyük is zárójelbe.)
Putyin tehát akkor lesz úgymond háborús bűnös, ha az amcsik elfoglalják Moszkvát. Sok sikert hozzá!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés