Reagált az USA a hírre, miszerint Putyinék atomfegyvert telepítenének Fehéroroszországba

2023. március 26. 9:10
Nagy figyelemmel követik az ügyet.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint nincs arra utaló jel, hogy Oroszország nukleáris fegyver bevetésére készülne. A Pentagon ezt helyi idő szerint szombaton közölte, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkva taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszország területére.

„Láttuk a jelentéseket az orosz lépésről, és továbbra is nagy figyelemmel követjük az ügyet” – fogalmaztak a védelmi tárca közleményében. Hozzátették: nem indokolja semmi, hogy Washington változtasson a saját stratégiai nukleáris álláspontján. Hangsúlyozták azt is, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a NATO által biztosított kollektív védelem mellett.  

Putyin bejelentette: taktikai atomtöltetet helyeznek el Fehéroroszországon belül

Putyin az állami televízióban azt mondta, nem sérti az atomsorompó-egyezményt, ha Oroszország taktikai atomfegyvereket állomásoztat a szomszédos ország területén. Hozzátette:

az Egyesült Államok is nukleáris fegyvereket telepített európai szövetségesei területére.    

Veszélyes precedens, hogy semmibe vették a magyar tiltakozást a NATO-ban - Somkuti Bálint a Mandinernek

Putyin szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök már régen felvetette a taktikai atomfegyverek telepítésének kérdését a Lengyelországgal határos Fehéroroszországban. Az orosz és a fehérorosz kormány egyetértett a döntésben – hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin: Oroszországnak muszáj figyelembe vennie a NATO nukleáris képességeit

(MTI)

***

Nyitókép: AFP/Anadolu agency

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NATO a kollektív védelem szellemében provokál világháborút.........ami mindenkit megöl, Moszkvában és Washingtonban is, s egész Európában. Az USA az első és a második világháborút Európa meggyengítésére, az orosz nyersanyagbázis és a nyugati, ezen belül is elsősorban a német technológiai tudás egyesítésének megakadályozása céljából robbantotta ki.
Ez a született félelem 45 után sem szűnt meg, s amikor a német-orosz gazdasági,energetikai kapcsolatok már az amerikaiak számára elértek egy forráspontot, léptek, lépniük kellett. Következménye, szemünk előtt folyik Európa gazdasági felperzselése - a vén DK-s, gyökértelen, hazátlan debilek, a szomszéd kocsmán világ életükben távolabb nem látó Marosán-i demagógián felnőttek számára ebből semmi sem látszik, az orosz segg után gyorsan váltottak, a lényeg, hogy ne kelljen önállóan gondolkodniuk, gyermekük sincs -, de szakértők szerint már a világóra készül az utolsó ütésekre.
Az atomháborúban elpusztul a zsidó milliárdos, a goj bolti árufeltöltő, a háborús uszító, itt kommentelő ellenzéki demens tábor, de a fiatal momentumos, a megrögzött kommunista és náci is. Az egyedüli alternatíva a béka azonnali kihirdetése, s az amerikai válságrendezés érvényesítése. Pontosabban az egykori Jugoszláviára kidolgozott amerikai struktúra, azaz a nemzetállami, az etnikai többség akaratát figyelembe vevő modell átültetése. Koszovó ilyen alapon vált ki, de Bosznia-Hercegovina is, akkor jogszerű, hogy az Ukrajna területén élő orosz többségű entitások is kiváljanak. Ez lenne az igazságos, már amennyiben nem kettős mércét alkalmazunk.
Ezt kellene szorgalmaznia az EU meghatározó tagállamainak is, már amennyiben többségükben nem lennének katonai megszállás alatt, s amennyiben politikai elitjüket nem lehetett volna zsarolni, megvásárolni. Ez utóbbiaknak lesz köszönhető a háború elkerülése esetén Nyugat-Európa iszlamizációja. Európát egy új, nem pusztán a papíron létező egyenjogúságon alapuló Kelet-Közép-Európai szövetség fogja jelenteni, politikai, gazdasági és kulturális, vallási értelemben is.

Látod, ez az, amikor egy rossz tündér csak rossztündérek társaságában - a pártcsoportban - mozog, így nem ismerheti meg a jót és az igazságot.

Értelek...az ukrán követség egy újabb munkatársát olvashattuk.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés