A magyar érdek a béke!

2023. március 18. 7:26

Zsigmond Barna Pál
Magyar Nemzet
Amíg béke volt, nem volt Európában infláció, alacsonyak voltak az energiaárak. Amióta háború és szankció van, mindkettő az egekben.

„Oroszország egy évvel ezelőtt megtámadta Ukrajnát, megsértve a nemzetközi jog legalapvetőbb elveit és veszélyeztetve a szabályokon alapuló nemzetközi rendet. Fenntartások nélkül elítéljük Oroszország agresszió­ját és kitartóan támogatjuk Ukrajnát szavakban és tettekben.

Ma Európában háborús hangulat uralkodik. Egy ilyen helyzetben nagy felelősség hárul minden európai döntéshozóra. A szomszédban dúló háború könnyen tényleges ­európai háborúvá szélesedhet, ha a béke tábora nem győzi le a háborúpárti erőket. Ma az Európai Unión belül Magyarország az egyetlen tagállam, amely a kezdetektől fogva a mielőbbi fegyverszünet és a vitás kérdések tárgyalásos úton való rendezésének a pártján áll. Nemcsak a kormány, hanem a közvélemény is. Ezt megerősítendő, a Fidesz–KDNP határozati javaslatot bocsátott az Országgyűlés elé, amelynek legfőbb megállapításai az alábbiak, és ami mellett mi, kormánypárti képviselők egyhangúlag kiállunk.

1. A magyar érdek a béke! Amíg béke volt, nem volt Európában infláció, alacsonyak voltak az energiaárak, amióta háború és szankció van, mindkettő az egekben. Attól, hogy a béke pártján állunk, nem vagyunk Putyin-pártiak. Az oroszok is szenvednek a háború miatt, közülük is naponta százak és százak halnak meg. A háború, az orosz agresszió tönkretette Ukrajnát. Napról napra százak és százak halnak meg, tízezrek hagyják el szülőföldjüket, és hatalmas károk keletkeznek az infrastruktúrában. A lelki, fizikai, környezeti károk felfoghatatlanok.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

***

Oroszország fenyegetőzik: Meg fogják semmisíteni az Ukrajnának küldött repülőket

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A koronavírusnak is szólni kellene, hogy ne szabaduljon ki, mert ez nyitotta meg az utat a nyomor előtt. Erre a háború rátett még egy lapáttal.
Béke kellene ide, nem ilyen puskaporos hangulat. De aki ma békéről beszél, arra rögtön rásütik, hogy putyinista. Ilyen szintre került az emberi gondolkodás. Vissza az oviba.

Tárgyalnak, alkudoznak, kompromisszumokat kötnek. Ez is enged, az is enged, valahogy így.
De látszik, hogy nem ez a cel, hanem az, hogyan lehetne eszkaladálni ezt az egészet.
Nemcsak Putyin akar itt háborút. Ahhoz is kell minimum 2 fél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés