A Katonai Bizottság elnöke: A NATO készen áll a közvetlen konfrontációra Moszkvával

2023. január 29. 11:33
Rob Bauer azért gyorsan leszögezte, a NATO csak akkor lép harcba, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik tagállamot.

A NATO Katonai Bizottságának elnöke a portugál RTP tévécsatornának adott interjújában kijelentette, az Egyesült Államok vezette szövetség készen áll az Oroszországgal való közvetlen konfrontációra, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva az Index. Rob Bauer azért gyorsan leszögezte, a NATO csak akkor lép harcba, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik tagállamot. Hangsúlyozta, a NATO-nak felkészültnek kell lennie, mert

jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés.

Jens Stoltenberg korábban aggodalmának adott hangot, hogy az ukrajnai harcok háborúvá szélesedhetnek Oroszország és a NATO között. Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában, olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük – idézte az Independent a NATO főtitkárát.

Nyitóképünk illusztráció: Fotó: MUSTAFA CIFTCI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

***

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tűnik úgy, hogy az orosz hadsereg sokkal fölötte állna a szandálos araboknak. Nem a NATO-val, még Ukrajnával sem boldogul lassan egy éve.

Holnap ki kell lépni a NATO-ból, majd holnapután az EU-ból, elég volt a gyarmati létből, a vérgőzös, háborús uszító idiótákból, a fegyverlobbi fizetett ügynökeiből.

az nem zavar hogy mindez egy az egyben all az ukranokra is? egy allamszovetsegben voltak am

Hüha! És te tényleg tanítasz valahol, vagy csak idióta a nickneved?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés