Nem tetszik az ukrán fenyegetés a NOB-elnöknek

2023. január 28. 12:03
Thomas Bach szerint Ukrajna álláspontja ellentétben áll az olimpia szellemiségével.

Thomas Bach elnök szerint nem felel meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) küldetésének az olimpia esetleges bojkottja Ukrajna részéről, amelyet az ország sportminisztere helyezett kilátásba az orosz és fehérorosz sportolók 2024-es párizsi indulása esetén.

A jövő évi ötkarikás játékokról való távolmaradás lehetőségét Vadim Hutcajt, aki az ukrán nemzeti olimpiai bizottság elnöke is, csütörtöki Facebook-bejegyzésében vetette fel. Reagálása válasz volt a NOB szerdai bejelentésére, amely szerint bizonyos feltételek teljesítése esetén

Oroszország és közvetlen szövetségese, Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra, semleges színekben.

Az egyik ilyen előfeltétel, hogy a két ország versenyzői nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút. Hutcajt leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és továbbra is élesen ellenzi oroszok és fehéroroszok nemzetközi versenyeken való részvételét.  „Ismerjük Ukrajna álláspontját, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldetése az, hogy összehozza a világ minden tájáról érkező sportolókat, ez az olimpiai játékok különleges szimbóluma” – mondta Bach, akinek állásfoglalását a Spiegel német magazin ismertette szombaton.

Ukrajna fenyeget: bojkottálja a párizsi olimpiát, ha az oroszok is ott lesznek

(MTI)

Fotó: MILLEREAU Philippe / KMSP / KMSP via AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Deutschlanfunkon hallgattam Bach úr igen ésszerű-kompromisszumos-meggyőző fejtegetését, viszont több német sportágvezető ellentmondott neki, a szokott-ismert Ukarjna-párti politizálást forszírozva.

Nekünk sem tetszik.

Röhögnék, ha a Momentum lopta párizsi olimpia úgy ahogy van befürödne.

Remélem, a NOB nem csicskul be.
Nem vagyok benne biztos, de drukkolok nekik.

Azért drukkolok, hogy legyen egy világszervezet, amelyik a jelenlegi helyzetben a normalitást képviseli.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés