Hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba, keressük az igazgatót, a rendőrség vizsgálódik

2023. január 25. 20:23
Írta: Bokor Gábor
A sajtóban megjelent hanganyag szerint félmillió forint volt az árazás. Portálunk megkereste az érintetteket, amint jeleznek, frissítjük cikkünket.

A Metropol birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen egy meglehetősen érdekes beszélgetés hallható, aminek a lap szerint az egyik résztvevője egy szülő, a másik pedig a középiskolához tartozó Reáltanoda Alapítvány elnöke, Kálmán Gábor lehet. A – nevezzük így – szülő elmondja, hogy már teljesítette a kért összeget, majd rákérdez, hogy félmillió forint kevés volt-e, mire azt a választ kapja, hogy nem, és hogy „akármi történik, a gyereket fel fogják venni”.

Az Eötvös József Gimnázium hazánk egyik legnevesebb gimnáziuma, ahova rendszeresen sokszoros a túljelentkezés, és csak a felvételin legjobb eredményt elérő diákokat jutnak be. Állítólag. 

„A Moss Laci ugye, a lánya felújítása történt, a lakás, amikor beszéltünk. Kettő nap alatt a kért összeget teljesítettük”

– hallható a felvételen, amelyen az állítólagos édesapa úgy folytatta, hogy „a félmillió forint volt kevés?” Bár a beszélgetés másik résztvevője határozott nemmel válaszolt a kérdésre, a hangfelvételen szereplő férfi úgy folytatta, hogy van nála még, nincs probléma abból, ha „meg kell toldani”.

A beszélgetés további felében elhangzik, hogy 

„akármi történik, a gyereket fel fogják venni. Ezt megbeszéltem a Mossal, mielőtt neked ezt mondtam.

Azt is elmondtam, hogy ezt ő úgy kell, hogy csinálja, hogy az ő nyakát ne törjék ki, mert azért neki ott van ellenzéke. Ennek a módja az, és ez nem az első ilyen, hogy ő a saját hatáskörében szóbeli nélkül felveszi”.

Az állítólagos apukát a hangfelvétel alapján ezután megnyugtatják, hogy a gyermeke felvételijét „elintézték”, és igenlő választ kap a kérdésére, hogy másnap, ha bemegy délelőtt az igazgatóhoz, az kezet fog-e vele, hogy a gyermek felvételt nyert. Kiderül az is, hogy a gyereket szóbeli nélkül fogják felvenni. Erre azért van szükség, mert ha leszóbeliztetnék a diákot, azt le kéne pontozni, és nyoma lenne a rendszerben. 

Vizsgálják az ügyet

Hogy valóban mi történik a felvételen, egyelőre nem világos, a Mandiner ezért az érintettekhez fordult kérdésekkel. A rendőrség a Mandiner megkeresésére küldött válaszában azt írta, az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés.

A sajtóban közzétett hangfelvétel tartalmát a BRFK vizsgálja”

– közölték. 

Az üggyel kapcsolatban több levelet küldtünk többek között Kálmán Gábornak, a hangfelvétel állítólagos résztvevőjének és kerestük Moss Lászlót, valamint az Eötvös József Gimnáziumot is. Amint jelentkeznek, frissítjük cikkünket. 

Frissítés:

A Mediaworks is igyekezett a történtek kapcsán megszólaltatni Moss Lászlót, az iskola igazgatóját. Moss azonban nem volt hajlandó érdemben kommentálni az ügyet. Sőt a stábot még arra is felszólította, hogy ne kísérjék, ne kérdezzék.

 

 

Nyitókép: Google Street View képkivágás

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érintett vagy? Szar dolog....

Ez hazugság...csak a gojok lázadoznak ellenünk......meg Orbán...a parasztok, vidékről, a lakótelepekről..mert buták a gyermekeik, csak melósnak valók.....

Aki megüti a 95%-os felvételi beugrót, az mind oda jár.

Nem egyedi eset, a túljelentkezéses helyeken megtörténhet és meg is történt.
Egyenlőtlen pályák, egyenlőtlen esélyek.
Kontraszelekció.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés