Így látja a BBC Magyarország történelmét: Orbán

2023. január 24. 9:21
A BBC.com-on megjelent leírás szerint Orbán egyre tekintélyelvűbb fellépése kérdőjelezte meg Magyarország EU tagjaként betöltött státuszát.

A BBC oldalán hétfőn megjelent egy rövid leírás Magyarország történelméről, amely megemlíti a Honfoglalás, a török hódoltság, a Habsburg Birodalomhoz való tartozás, majd az I. világháború időszakát. A cikk folytatása szerint a kommunista uralom évtizedei után a magyarországi liberális demokráciát, valamint az ország Európai Unió tagjaként betöltött státuszát Orbán Viktor jobboldali populista miniszterelnök egyre tekintélyelvűbb fellépése kérdőjelezte meg.

A magyar miniszterelnök példátlan mennyiségű hatalmat összpontosított a kezében, miközben nacionalista populizmusával riadalmat keltett más uniós vezetőkben.

Magyarországgal kapcsolatos célját egy „illiberális állam” megteremtéseként írta le,

és azt állítja, hogy a Kínához, Törökországhoz és Oroszországhoz hasonló tekintélyelvű rendszerek megfelelőbb modellnek tűnnek, mint a nyugati liberális demokráciák.

Novák Katalin korábbi családügyi minisztert, a kormányzó Fidesz parlamenti képviselőjét 2022 májusában parlamenti szavazáson választották meg köztársasági elnöknek. Megválasztásakor 44 éves volt, így ő Magyarország legfiatalabb és egyben első női köztársasági elnöke, amely tisztség nagyrészt ceremoniális jellegű.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tekintélyelvű bla bla bla, illiberális bla bla bla, nacionalista bla bla bla, populista bla bla bla...

Rohadtul frissek szellemileg ezek a féleszű, ortopéd libsik.

Agyhalott!

Magyarországnál szabadabb ország alig van. Perpillanat egyik sem jut az eszembe, de ami most leírásra került, az Magyarország háborúba kényszerítése. Láttunk már ilyet, mind az I. Vh. mind a II. vh előtt.
Ti pedig asszisztáltok ehhez a nyomáshoz. Mert hülyék és/vagy gazemberek vsgytok. Akik vágynak arra, hogy zsarnokok legyenek. Mert az összes komcsi, és mint szokták, megvádolják ellenfeleikez azzal, amit ők követnek el.

Te sötét vagy. Érdekes módon a konzervatív monarchiák Európa nyugati felén megmaradhattak. Keleti felén meg még a Jugoszlávia méretű federációkat is szétbaszták az oszd meg és uralkodj elv nevében. NB. ez az erőkoncentrációról, gyarmatosításról, és sohasem nem a demokrtáciáról szólt.

Egy fenét. A balos sajtó pont azt csinálja, amit az elmúlt évszázadban kétszer is. Idegen érdekek mentén háborúba rángatni az országot. A hozzád hasonló gazemberek és agyhalottak lelkes tapsa mellett.

Mi más legyen egy miniszterelnök, mint nacionalista? Ki képviselje az ország érdekeit az internacionalista birodalomban, ha nem ő?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés