Perintfalvi Rita: A rasszizmus nem lehet válasz, amikor Magyarország legnagyobb problémája a demográfiai válság lesz

2022. december 20. 20:23
A teológus Bolgár György vendége volt a Klubrádióban, ahol a világbajnokság politikai vetületéről beszélgettek.

A Klubrádióban is foglalkoztak azzal, hogy Németh Szilárd úgy ünnepelte Argentína világbajnoki győzelmét, hogy azt írta, egy fehér, keresztény és európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Ennek apropóján hívta meg Bolgár György Perintfalvi Ritát műsorába. 

Az ellenzéki médiaszemélyiség szerint „van a kereszténységnek Messin túl is egy ismert argentin képviselője, úgy hívják, hogy Ferenc pápa”.

Ő kifejezetten elhatárolódott attól, hogy őt európainak tekintsék”

– mondta Perintfalvi, aki szerint a katolikus egyháznak nagyon fontos, hogy az Európa-centrikusságon túl tudjon lépni, mert világegyház.

„Németh Szilárdék Argentínát Franciaországgal állították szembe, ami az európai kultúra egyik fellegvára, ott született meg a felvilágosodás, az értelem diadala, a demokrácia... ha ez már nem számít európainak, akkor azt is üzenheti a Fidesz-narratíva, hogy az az európai, ami ennek ellentmond” – folytatta.

Úgy fogalmazott, „sokak hordozzák ezt a fajta rasszizmust, nyilván, mert kevés a bevándorló, akik itt otthon tudtak volna találni, ellenben azoknak a száma, akik elhagyják az országot, pontosan az ilyen gondolatok miatt, azok sokkal többen vannak”.

A rasszizmus nem lehet válasz, amikor Magyarország legnagyobb problémája a demográfiai válság lesz. Az ország, amely a saját lakói számára sem vonzó, önmagát fogja elveszíteni”

– közölte Perintfalvi.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzékből mindig újra kibukik a migráció támogatása. Választás előtt nagyon ügyeltek rá, hogy ne kerüljön szóba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés