Putyin válaszcsapásnak titulálja, hogy megsemmisítik az ukrán infrastruktúrát

2022. december 8. 18:05
Közölte, a hadsereg csak a krími híd elleni merényletet követően kezdett el csapásokat mérni az energetikai infrastruktúrára.

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön az „Oroszország Hőse” címmel kitüntetett katonákat fogadott a Kremlben.

Igen, ezt tesszük. De ki kezdte?”

– kérdezte az orosz elnök, majd azzal folytatta, „ki mért csapást a Krími hídra, ki robbantotta fel a kurszki atomerőmű távvezetékét, ki állította le Donyeck vízellátását?”

Egy milliós város vízellátásának megszakítása népirtás”

– szögezte le.

Vlagyimir Putyin kifogásolta, hogy Donyeck vízellátása érdekében senki sem emelte fel a szavát, ám az orosz csapásokat hangos bírálatok érik. Leszögezte, hogy sem külső reagálások, sem a hírközlés hamisításai nem fogják megzavarni Oroszországot harci feladatainak végrehajtásában.

A Kommerszant című orosz gazdasági lap összefoglalója szerint Oroszország október 10-én, az Oroszországot a Kercsi-szoroson át a 2014-ben elcsatolt Krím-félszigettel összekötő hídon végrehajtott robbantások után kezdett kiterjedt rakétacsapásokat mérni ukrán nagyvárosokra.

A legutóbbi nagyszabású, Ukrajna minden régiójára kiterjedő csapássorozat november 15-én történt. A támadások miatt számos településen megszakadt a víz- és áramszolgáltatás. A lap szerint legutóbb december 5-én rendeltek el Ukrajna egész területére kiterjedő légiriadót.

(MTI) 

Így hal bele mindenbe is Putyin, aki lehet, hogy már nem is létezik

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukrán vezetésnek nemsokára fel fogják róni, hogy nem kellett volna az USA befolyásnak engedni, jobb lett volna megadni az autonómiát a Donbasznak, lemondani a nyelvtörvényről, NATO tagságról és most nem lenne lerombolva Ukrajna.

Így van. Tényszerűen igaz, hogy 2022-t megelőzte 2021, azt meg 2020, és még folytathatnám. Mindennek van előzménye. Ettől még Putyin egy gyilkos.

a haborut Amerika kezdte a majdani puccsal

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés