Kínos: Von der Leyen bejelentette, hogy elhunyt 100 000 ukrán katona, majd menten törölték a videót

2022. december 1. 10:21
Az ukránok szerint ezeket az adatokat csak az ukránok közölhetik.

Érdekes eset esett meg Ursula von der Leyen Twitter-oldalán. Az Európai Bizottság elnöke a videóban kifejtette, hogy becslések szerint 20.000 civil és több mint 100.000 ukrán katona halt meg az orosz-ukrán háborúban.

A csavar a történetben, hogy ennek a számnak csupán a töredékét ismerték el eddig az ukránok hivatalosan.

A videót szinte azonnal törölték – az internet azonban nem felejt, egyből felkerült a cenzúrázatlan verzió is különféle oldalakra –, majd percek múlva visszakerült, de kivágták belőle a halott katonák és civilekről szóló részt.

Az eredeti videó:

Az új videó:

Magyarázkodik a Bizottság

Dana Spinant, az Európai Bizottság helyettes szóvivője a Twitter-oldalán magyarázta meg, hogy miért kellett gyorsan törölni és cenzúrázni a videót.

Köszönöm azoknak, akik rámutattak a videó korábbi változatában szereplő számadatok pontatlanságára. 

A külső forrásból származó becslésnek az áldozatokra kellett volna vonatkoznia, azaz a halottakra és a sebesültekre egyaránt, és az orosz brutalitást volt hivatott bemutatni” – írta meg a Twitteren.

Ukrajna is reagált

A Suspilne News ukrán hírportálnak Szergej Nyikiforov, ukrán elnöki szóvivő kommentálta az esetet. Mint mondta, a veszteségekről szóló információk „érzékenyek”,

ezért azokat csak a főparancsnok, a védelmi miniszter vagy maga az elnök hozhatja nyilvánosságra.

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis probléma, hogy amerikai kutatók különböző nyilvánosan elérhető másodlagos források (temetési hírek, stb) felhasználásával októberben arra jutottak, hogy addig megközelítőleg 380 ezer ukrán esett el a fronton. Tehát még a "több mint 100 ezer" is elég visszafogott becslés.

Nyilván nem véletlen elszólás volt, az információ pedig visszavonhatatlanul elhangzott.

Biztos, hogy nem véletlen elszólás volt. Ez a közvélemény felkészítése arra, hogy hamarosan tárgyalniuk kell a ruszkikkal.

Valóban soknak tűnik, de ezt nem a ruszkik számolták.

Sosem tudhatják, hogy mi a jobb. Ha nagy számot mondanak, akkor veszteseknek gondolhatnánk őket, meg a kérdés is felvetődne, hogy miért nem kérnek fegyverszünetet, miért nem tárgyalnak. Ha viszont kisebb számú áldozatot jelentenek, akkor esetleg nem küldenek nekik elég pénzt és fegyvert. Legjobb a homály ebben a kérdésben is.

Faszfej barátom, az eredeti ciklket nem találom, de itt van neked egy jó kis FIDESZ-ista Guardian cikk: https://www.theguardian.com/wo..

Ha beszélsz külföldiül, akkor elolvashatod, hogy minimum havi 20 ezer embert vesztenek az ukránok. Egyébként meg a jó kurva anyád ukrán szopó. Nektek mindenki az, aki nem eszi meg azt a ganét amit a mainstream elé lapátol.

Ez viszont így van.

"A Suspilne News ukrán hírportálnak Szergej Nyikiforov, ukrán elnöki szóvivő kommentálta az esetet. Mint mondta, a veszteségekről szóló információk „érzékenyek”, ezért azokat csak a főparancsnok, a védelmi miniszter vagy maga az elnök hozhatja nyilvánosságra."

Mármint Ukrajnában - a saját országukban olyan törvényt hoznak, amilyet akarnak, de miből gondolja, hogy azok vonatkoznak az Európai Bizottság elnökére is?

A déká már ezt több éve hirdeti. Ti már csak tudjátok, hiszen a helyzet pont azoknak köszönhető, akik ezt annyira várják. Feketeöves árulók vagytok és még csak szégyenérzet sincs bennetek.

Ezt a társadalmat ti csak elpusztítani akarjátok és akartátok is mindig.

Sajnos a társadalomnak nincs meg az az önereje, hogy elpusztítson benneteket. Nem gyilkolásról beszélek, hanem a gyilkos eszmétek szervezeteiről, mint a déká.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés