A béke magyar államérdek

2022. november 27. 8:45

Mráz Ágoston Sámuel
Facebook
Novák Katalin kijevi látogatásával ezt a gondolatot szimbolizálta.

„A béke magyar államérdek – talán ez a legfontosabb üzenete a magyar államfő kijevi látogatásának és Zelenszkij elnökkel való találkozójának. Azok, akik gyűlölet nélkül szemlélik a magyar politikát, már régóta tudják: a magyar állam nem egyik vagy másik oldal mellett áll ki, hanem a béke pártján. Novák Katalin kijevi látogatásával ezt a gondolatot szimbolizálta és tette a világ, azon belül is a liberális nyugat számára megkerülhetetlen ténnyé. Jól jöhet ennek az igazságnak a hangsúlyozása a Visegrádi Négyek előtt, amelyeket a globalista körök szívesen megosztanának, de az EU-ban is, ahol a magyar ellenzék üzeneteinek lebutított verziójában gondolkodnak a magukat amúgy értelmesnek, okosnak és tájékozottnak gondoló emberek is Magyarországnak az ukrajnai háború elleni lépéseiről.

A magyar államfő nem újat mondott, csak hangosabban ugyanazt: Magyarország tárgyalásos békét szeretne, elítéli Oroszország agresszióját, kiáll Ukrajna szuverenitása mellett, s minden erejével, sőt akár erőn felül is, segít humanitárius eszközökkel Ukrajnán. A menekültek korlátozásoktól mentes befogadása vagy a ma aláírt, 3,5 millió dolláros gabonaszállítási segítség mind ilyen. Ne feledjük: Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre a szomszédjában zajló háború miatt.

Mivel Ukrajnát Oroszország támadta meg sok-sok nyugati provokáció ellenére is elfogadhatatlanul és a nyugati világ, elsősorban az Egyesült Államok védelmezi, valójában két atomhatalom áll harcban. Legalább százezer halott, legalább tízmillió menekült, s – a bombázások kárai, a gazdaság elmaradó termelése, s a buta energiaszankciók árfelhajtó hatása miatt – legalább ezermilliárd dolláros gazdasági kár a kilenc hónapja tartó háború következménye. De a helyzet az, hogy a baj még lehet ennél is nagyobb. Minden jóakaratú embernek azon kellene törnie a fejét, hogyan nézhetne ki a háborút lezáró, – ahogy a magyar köztársasági elnök fogalmazott – igazságos béke, nem azon, mi kell a háború eszkalálásához.

Egészen elképesztő, de persze nem példa nélküli, ahogy a hvg cikke a „jobboldali” Facebook-kommentelők állítólagos haragjáról ír magyar államfő kijevi vizitje kapcsán. Ehhez hasonló színvonalú és célú tartalmakat támogatott például az Action for Democracy, foglyul ejtve a magyar baloldalt. Biztos van olyan magyar, aki Oroszország háborúja iránt megértőbb, mint a magyar kormány, de mesterségesen ellentétet generálni felelőtlen hazardírozás. Valójában a magyarok túlnyomó többsége háborúellenes és békepárti, így vélhető, hogy Novák Katalin bátor és bölcs utazásával is egyetért.”

Fotó: A Sándor-palota által közreadott képen Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, Alexander De Croo belga miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Novák Katalin magyar államfő, Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök és Denys Smyhal ukrán miniszterelnök (b-j) Kijevben 2022. november 26-án. Novák Katalin Volodimir Zelenszkij meghívására érkezett az ukrán fővárosba, hogy részt vegyen a Gabonát Ukrajnából (Grain from Ukraine) humanitárius programban.MTI/Sándor-palota

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem bedőlni az ellenzék próbálkozásának. A patkányok most sarokba szorítva a guruló dollárok miatt... Onnan szeretnének kitörni. Most éppen a Köztársasági Elnök sározásával.

Még hányszor akarod minden helyre berakni ezt a zagyva, értelmetlen szöveget?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés