Oroszország és a Szovjetunió egyaránt jeleskedett a szomszédos népek meghódításában, szabadságharcaik eltiprásában

2022. november 26. 14:30

Fodor Gábor
Facebook
Ezért is fontos, hogy megértsük Európa középső és keleti régiójának ösztönös ellenállását az orosz/szovjet birodalmi törekvésekkel szemben.

„Az orosz-ukrán háború miatt a mostani november végén sokkal többet foglalkozik a világsajtó és a nemzetközi közvélemény az ukrajnai népirtással, mint korábban. Ma már egyre többen tudják, hogy a sztálini Szovjetunió politikája hogyan eredményezett példátlan éhínséget 1932-33-ban, amikor milliók haltak meg rettenetes körülmények között.

A kb. 4 millióra becsült ukrajnai áldozatok közül sokan a kannibalizmus miatt vesztették életüket. A kommunista rendszerekre jellemző titkolózás miatt a világ nem tudott szinte semmit e rettenetes drámáról. A kiszivárgó híreket a szovjetek cáfolták, illetve a baloldali beállítottságú nyugatiak eleve hazugságnak gondolták.

E borzalmas esemény is rávilágít, milyen mély sebek léteznek máig is a két ország között. Még inkább érthetővé teszi az ukránok elszánt ellenállását az újabb orosz agresszióval szemben. Mi, itt Közép-Európában – és Kelet-Európában a szomszédaink – tudjuk, végig szenvedtük, hogy mit jelent az orosz elnyomás. Oroszország és a Szovjetunió egyaránt jeleskedett a szomszédos népek meghódításában, szabadságharcaik eltiprásában.

Jelenlétük egybeforrt a kegyetlenkedéssel, az emberi élet semmibevételével, a kifosztással, a jogtalansággal. Az ukránok minden év novemberének negyedik szombatján gyászolják a kommunista megszállók által embertelen körülmények között elpusztított – nem háborúban, békeidőben! – 4 millió honfitársukat. Mi november 25-én emlékezünk meg az ún. malenkij robot”-ról, tehát a második világháború után – nem háborúban, békeidőben! – szovjet kényszermunkára hurcolt több százezer magyar fogoly szenvedéséről és haláláról.

A magyar parlament tagjaként fontos ügynek éreztem 2003-ban, a Medgyessy kormány idején, hogy hazám az elsők között ismerje el az ukrán nemzet ellen elkövetett népirtást. Egészen a februári orosz agresszióig alig több mint egy tucat ország tette ezt meg a világon. Emlékművek is készültek Budapesten és vidéken a tragédiára emlékezve.

Örülök neki, hogy a hírek szerint a jövő héten a német parlament is valami hasonlóra készül. (Annak már viszont nem tudok örülni, hogy a sajtó híradások szerint a holokauszttagadáshoz hasonlóan büntetnék az ukrán népirtás tagadását is. Tiltás helyett inkább a tények megismerésére kellene hangsúlyt fektetni. A szólás és véleménynyilvánítás egyre gyakoribb korlátozása téves út a szabad világban, szembe megy a liberális értékrenddel, de ez egy másik bejegyzés témája lehetne.)

Ezért is fontos, hogy megértsük Európa középső és keleti régiójának ösztönös ellenállását az orosz/szovjet birodalmi törekvésekkel szemben. Mi, magyarok is elszenvedői vagyunk ennek. Az orosz energiafüggőségünk keserű ténye mellett emiatt is fontos lenne már régóta, hogy a magyar kormány határozottabban álljon mellé az ukránok önvédelmi küzdelmének.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Winston Churchill vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”.
Ugyanakkor kifejtette:
„(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.”
(Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald, 1920. február 8).

Pontosabban 148 millió és számlál:
A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népirtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/

A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek.
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1, 072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek.
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

Ez összesen 148,705,610 idő előtt, erőszakkal elpusztított élet.

Szóval ezért támadott az USA és egyéb gyarmatosítók hátba bennünket 1941-ben, hogy mentsék a gengsztertárs oroszokat?

Szibéria ősnépeinek kiirtásáról nem találtam kimutatást. A kazakok elleni népirtásról például már akadt kezembe.

A második mondatodat nem értem.

Ha számon tartották volna a szovjetekét, akkor nem csak a németeknek üzentek volna hadat a "nyugati demokráciák" Lengyelország elfelezéséért.

Miért csak egy oroszt, ha te magad írod az adatot, hogy 3 millió és egy orosz kell a többséghez?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés