A „take it easy” hete

2022. november 26. 10:48

Bolgár György
Népszava
A sálján lévő Nagy-Magyarország térképnek csakis politikai üzenete van, a fociban értelmezhetetlen.

„Azt állította Orbán Viktor miniszterelnök (a Visegrádi Négyek kassai csúcstalálkozója után, a futballmeccsen viselt sáljára vonatkozó kérdésre válaszolva), hogy »take it easy, a meccs az meccs, a politika pedig politika, a kettőt nem kell összekeverni«.

Ezzel szemben a tény az, hogy éppenséggel ő keverte össze, mert a sálján lévő Nagy-Magyarország térképnek csakis politikai üzenete van, a fociban értelmezhetetlen. Nem is a görögök értelmezték, akik ellen a magyar csapat játszott, hanem a szomszéd országok, amelyek területének egyes részei korábban a Magyar Királysághoz tartoztak. Nem foci és nem játék.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »a NATO kérdésről azt tudom mondani Önöknek, hogy a kormány már döntött. Erről értesítettük mind Finnországot, mind Svédországot. Magyarország támogatja a két ország NATO-tagságát, és a következő év első ülésén ezt a parlament is napirendre fogja tűzni úgy, ahogy ezt a V4 másik három miniszterelnöke kérte Magyarországtól.«

Ezzel szemben a tény az, hogy a másik három miniszterelnök nem a ratifikálás jövő évre halasztását kérte Orbántól, hanem a mielőbbi, sürgős jóváhagyást. Az ugyanis annak ellenére elmaradt, hogy Szijjártó külügyminiszter már júliusban a parlament elé terjesztette a szükséges dokumentumokat, miután Orbán Viktor a madridi NATO-csúcson hozzájárulását adta a két ország csatlakozásához. Lehet, hogy az akkori Orbán a mai Orbánnal áll vitában? Ki fog győzni? És mikor?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszava még él?

Nem értitek. Nem is fogjátok megérteni, mint ahogy Horn és Gyurcsány sem érti, miért volt 60000 ember a meccsen?
Azért nem nyertek és nem is fogtok, mert az ilyen számunkra evidens, egyszerű dolgokat nem értitek meg.

A másik három ország még nem dirigál nekünk, úgyhogy csókolom, Bolgár úr.
Le lehet sálni a sálról!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés