Az RTL Klub a csatorna kommunikációja szerint elkötelezett a gyermeki jogok mellett

2022. október 21. 10:47

Mérő Vera
Facebook
Amennyiben ezt komolyan gondolja, itt nem biztos, hogy elég lesz egy bocsánatkérés.

„Kedves Vadon János, Sebestyén Balázs Hivatalos oldala és RTL Klub!

A gyerekjogok súlyos, túlzás nélkül brutális megsértése nem olyasmi, ami mellett szó nélkül elmehetnék, így bár nem szívesen foglalkozom a legtrashebb műsorok egyikével, most nemigen tehetek mást. Mivel a »Celeb vagyok, ments ki innen!« legutóbbi adásában kegyetlenül belegyalogoltak egy kisgyerek emberi méltóságába és a személyét tárgyként kezelték, – aminek ugye nincsenek érzései –, kénytelen vagyok megszólalni.

A gyerekjogok, a gyerekek méltósága tabu kellene legyen abban az értelemben, hogy mindenek fölött álló, érinthetetlen emberi jogok, ezen pedig nem változtat sem a nézettség, sem az, hogy a zavart, nyilvánvalóan lehetetlen helyzetbe sodort, vásári látványosságként használt kisfiú nem érthette a személyét és a családját érintő, embertelen megjegyzéseket. (Egyébként, ha egyet hátralépünk, ezzel a gyarmatosító humorral nemcsak a kisfiút, egy egész nemzetet aláztak meg.)

Az RTL Klub a csatorna kommunikációja szerint elkötelezett a gyermeki jogok mellett. Amennyiben ezt komolyan gondolja, itt nem biztos, hogy elég lesz egy bocsánatkérés. Azzal úgyis tele a pince és a padlás is.

Dicséretes amúgy, ahogy Sebestyén Balázs a saját családját, gyerekeit óvja a nyilvánosságtól, kár, hogy a máséra már nem ilyen érzékeny. Olyannyira nem az, hogy ahhoz a korszakához képest, amikor túlsúlyos kamaszlányt terrorizált, mindössze annyit fejlődött, hogy ezúttal háttérben rötyögve asszisztált a gyermekbántalmazáshoz. (Azt hiszem, ezután bajosan tudom komolyan venni, hogy az ifjúkori húzásaiért utóbb sokszor elnézést kért.)

Vadon Jánosnak nincs mondanivalóm, ő ezúttal végképp kiiratkozott mindenhonnan, ahol a kicsit is jóérzésű emberek úgy nagyjából jól érzik magukat.

A szerkesztőknek viszont mindenképpen javasolnék egy érzékenyítő tréninget – már ha ezután megtarthatják az állásukat.”

Kapcsolódó:

Kigúnyoltak egy kolumbiai kisfiút Sebestyén Balázsék, vizsgálat indult ellenük
Balázsék ellen az elmúlt tizenhárom évben már több mint hatvan alkalommal indított eljárást a médiahatóság.
Bővebben...

Nyitókép: Mérő Vera Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés