Amerikai védelmi miniszter az ukrán előrenyomulásról: Nagyon biztatónak tartjuk azt, amit most látunk

2022. október 2. 11:12
Lloyd Austin üdvözölte, hogy az ukrán erők visszafoglalták Limant.

Az Egyesült Államok védelmi minisztere nemrég arról nyilatkozott, hogy üdvözlendő, hogy az ukrán erők elfoglalták Limant, amely egy kulcsfontosságú „orosz fellegvár” Kelet-Ukrajnában. Lloyd Austin a szombati sajtótájékoztatóján elmondta:

„Nagyon biztatónak tartjuk azt, amit most látunk”

 – idézte a tárcavezetőt a Guardian.

A Reuters jelentései szerint Austin megjegyezte, hogy Liman olyan utánpótlási vonalakon helyezkedett el, amelyeket Oroszország arra használt, hogy csapatait és hadi felszereleséit délre és nyugatra tolja.

Dilemma elé kerülhetnek az oroszok

„Ezek nélkül az útvonalak nélkül nehezebb lesz”. Tehát ez egyfajta dilemma elé állítja az oroszokat a jövőben”  – fogalmazott Austin.

Az amerikai védelmi miniszter ugyanakkor azt nem árulta el, hogy Liman elfoglalása eszkalációhoz vezethet-e az oroszok részéről a donyecki régióban – írta a Guardian.

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet, hogy egyszerűen csak azt akarják, hogy az oroszok férjenek meg a bőrükben a saját határaik között? Minthogy ők kezdték a háborút, ehhez most kell nekik egy katonai vereség ott, ahol háborúznak.

Helyesbítek.
Amerikai TÁMADÁSI miniszter: Nagyon biztatónak tartjuk azt, amit most CSINÁLUNK.

A németek is nyomultak előre ottan, de az USA inkább hátba támadta őket. Lassú Ébredés az amerikai hadművelet fedőneve.

Rendben. Nem vitatkozom. De most pünkt az oroszok nem férnek a bőrükben.

Gondolod, hogy nekünk akkor nem lenne külföldi gazdánk?

Bezzeg Ukrajna!
Az orosz egy főre jutó GDP egyharmadával, Albánia és Moldova alatt... ja, és ez még AZELŐTT volt, mielőtt háborús frontot csináltak volna az országukból, sokmillió menekülttel, elpusztult gazdasággal, allamcsőddel, elszakított területekkel, nem folytatom.
SIKERTÖRTÉNET!

Akkor jöjjön a nukleáris armageddon, hajrá!
Annyira megéri Melitopolért és Luhanszkért elpusztulna New Yorknak és Los Angelesnek!

Üdv a világban! Ebben a világban mindennek van valami előzménye. De ha előadod, hogy Európa legszegényebb országának a megregulázására az ország teljes gázellátását kézben tartó nagyhatalom részéről az egyetlen eszköz a háború volt, akkor... inkább nem mondok semmit rád, nem volna hízelgő.

Kuba máig is az USA ellensége, deklaráltan komcsi diktatúra. Az amerikaiak annyit értek el, hogy nem telepítettek oda (és amúgy Törökországba) atomfegyvert. Ukrajnába mármost ki telepített atomfegyvert?

Neked nem úgy tűnik? Akkor olvasd el a NATO alapokmányát! Tegnap megtettem.

13. cikk
A Szerződés életbelépését követő húsz év elteltével mindegyik Fél kiválhat a Szerződésből, éspedig egy évvel azután, hogy a felmondásról értesítette az Egyesült Államok kormányát. E kormány minden egyes felmondott okirat letételéről értesíti a többi Fél kormányát.

14. cikk
Ezt a szerződést, amelynek francia és angol szövege egyaránt hiteles, az Amerikai Egyesült Államok kormányának levéltárában kell elhelyezni. E kormány a többi aláíró állam kormányához hitelesített másolatokat juttat el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés