Új amerikai nagykövet: Magyarországnak egyértelműen támogatnia kell Ukrajnát

2022. október 1. 14:53
David Pressman úgy véli, ha Putyin abbahagyja a harcot, akkor véget ér a háború, de ha Kijev teszi le a fegyvert, akkor megszűnik Ukrajna.

Még ha nehéz is, Magyarországnak az Egyesült Államokkal együtt kell elítélnie Putyin elnök háborúját, és egyértelműen támogatnia kell Ukrajnát – erről a Budapestre delegált új amerikai nagykövet beszélt első ünnepi fogadásán. 

David Pressman elmondta:

ha Putyin abbahagyja a harcot, akkor véget ér a háború, de ha Kijev teszi le a fegyvert, akkor megszűnik Ukrajna”.

A nagykövet szerint nehéz idők jönnek, de Washington kész segíteni a magyarokat akkor is, amikor a rezsidíjak az elviselhetetlenségig nőnek és amikor a gyűlöletkeltés próbára teszi a demokráciát.

„Az üzenetünk a magyaroknak egyszerű és tiszta: mi veletek együtt szeretnénk megoldani ezeket a problémákat. Az Egyesült Államok a barátotok már 100 éve és az is marad örökre. Partnerek vagyunk a kereskedelem, a kultúra, a tudomány, a technológia és a hadügy területén. Mégsem lehetünk önelégültek.

Az Egyesült Államok nem csak együtt szeretne működni Magyarországgal, hanem együtt is kell neki.

Hiszen csak így nézhetünk szembe sikerrel a modern idők kihívásaival. A történelem túl sokszor megmutatta már, hogy mi történik, ha nem tudunk ellenállni az elnyomó és bomlasztó erőknek. Együtt kell ellentámadásba lendülnünk” – fogalmazott a nagykövet. 

Arra is kitért, hogy a bankettre direkt a közélet legkülönbözőbb szereplőit hívták meg. Tudósokat, ellenzéki politikusokat és a civil szféra kiemelkedő alakjait. A nagykövet ugyanis bízik abban, hogy megbízatása alatt mindenkivel szót ért majd. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 262 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajna akkori fővárosa "Moszkva" volt, és "Szovjetunió"-nak hívták. Némi történelemföldrajz sose árt.

Ha sótlan a leves, azt megjegyezheted a vendégkönyvben. Kb ennyi...

Ukrajna 1956-ban Csongrád megyével háborúzott.

Magyarország ésszerű módon és mértékben támogatja Ukrajnát.

Volt esélyetek az UPA-t, az OUN-t, az erdei testvéreket támogatni, nem tettétek. A vérgőzös világkommunizmusra törekvő Sztálin elvtársnak nyaltatok tökig.

Rossz volt az indítás. Nem hittünk neki, amikor kedveskedett, tudtuk, hogy az otthon mondottak lesznek érvényesek
Felfordul az ember gyomra, annyira kétszínű.

Volt a Szovjetunió, amelynek a szétesését Putyin máig fájlalja, fővárosa Moszkva, és úgy döntött, hogy le kell verni az '56-os szabadságharcot. Az ukránokat éppúgy küldte a moszkvai vezetés, mint most Putyin a csecseneket.

Minden stimmel, kivéve, hogy most oda vagytok Putyinért.

Hruscsov 1 millió ukrán gyilkosa, a harmincas évekbeli terroréhínség egyik szervezője. Valamilyen perverz okból Haynau is szeretett magyar ruhákban járkálni, na ennyit ér Hruscsov ukránsága.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés