Márki-Zay tanácsadójának cége újíthatja fel a hódmezővásárhelyi városházát

2022. szeptember 29. 20:02
Kendi Imre a vásárhelyi polgármester tanácsadója, támogatója. Az általa igazgatott cég, a Z-Door Zrt. most nyerte el az önkormányzat városháza felújítására vonatkozó tenderét.

Igencsak szomorú képet festett Hódmezővásárhely jövőbeni pénzügyi helyzetéről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Márki-Zay Péter polgármester, számolt be a Promenad24.hu.

A baloldali összefogás volt miniszterelnök-jelöltje többek között arról beszélt, hogy a megemelkedett rezsiszámlák miatt 2023-ra bő kétmilliárd forint többletköltséggel számolnak a hivatalban; belengette továbbá, hogy bezárások és akár leépítések is jöhetnek önkormányzati cégeknél, intézményeknél.

Csakhogy időközben kiderült, a szorult helyzet ellenére

Márki-Zay Péterék mégiscsak találtak közel 260 milliót arra, hogy felújítsák a vásárhelyi városházát.

A városházi munkálatok az északi homlokzatra és a toronyhomlokzatokra, a torony körüljárójára, vörösréz sisakjára, valamint a homlokzathoz csatlakozó felületek szerkezeteinek felújítására, pótlására terjednének ki. Utoljára 2017 tavaszán nyúltak hozzá az Ybl Lajos tervei alapján 1892-1893 között épült városházához.

Ugyan a kiírás első körben befuccsolt, eredménytelenül zárult ugyanis a közbeszerzés, mert csak egy kivitelező nyújtott be árajánlatot, annak összege is többszöröse volt az előzetesen becsült költségnek. A második kiírás már sikeresen zárult, az elektronikus közbeszerzési rendszerben közzétett hirdetmény alapján egy vásárhelyi cég, a Z-Door Zrt. győzött. A kontraktust október 4-ig kell megkötnie a feleknek, amely dönt a 257 millió sorsáról.

De mint arra a Promenad24 is utalt,

a Z-Door Zrt. vezérigazgatója az a Kendi Imre, aki közismert támogatója a vásárhelyi polgármesternek, mi több, tanácsadója.

Emellett Kendi neve a K’Art Cégcsoport körüli botrányból is ismert lehet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés