Sejtelmem sincs, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatokat

2022. szeptember 29. 20:51

Ambrózy Áron
Facebook
De arra felteszek némi készpénzt, hogy így elhárult az utolsó akadály a Marderek és a Leopardok Ukrajnába szállítása elől.

„Nyilván halvány sejtelmem sincs, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatokat, de arra felteszek némi készpénzt, hogy így elhárult az utolsó akadály a Marderek és a Leopardok Ukrajnába szállítása elől.

Putyinnak volt egy ütőkártyája, most már nincs egy ütőkártyája. Egy felrobbantott vezetékkel nem lehet sakkban tartani Németországot.”

Nyitókép: MTI/AP/Dán fegyveres erők

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem is a Marderek a legkevésbé fontos tényező ebben a sztoriban. Az oroszok elesnek egy csomó pénztől azzal, hogy garantáltan nem lesz megnyitva az Északi Áramlat, maradnak a szankciók, mert most már nincs miért újratárgyalni azok fontosságát.
Ha a német gazdaság megy a lecsóba (lásd a Makronómon a német autóipari cikket), akkor a legkisebb bajuk lesz tankok és lövegek gyártása.

De mégis hogyan? Újabb Molotov-Ribbentropp paktum? A németeknek se hadseregük, se fegyvereik nincsenek hozzá, az oroszok meg fognak NATO tagországot megtámadni, mert az amerikaiak csak erre várnak.
Hacsak úgy nem, hogy a lengyel csőd előtt meggyőzik a lengyeleket is, hogy menjen egy cső rajtuk keresztül végig szárazföldön. 15-20%-os lengyel munkanélküliség felett szerintem ezen a lengyelek is elgondolkodnának.

Ja értem. Szerintem ha nem sikerül kiváltani hamarosan az orosz gázt, akkor az EU tagállamok becsődölnek, és az EU anyagi érdek nélkül széthullik magától. A NATO ettől még maradhat, mert az amerikaiaknak érdekük és pénzük is lesz fenntartani.

Kelleni fog az a vezeték. Az LNG drága, és az is marad.

Egyébként amellett se menjünk már el ilyen könnyedén, hogy egy ilyen támadás egy kritikus infrastruktúra ellen, bárki is követte el, a nemzetközi jog alapján háborús cselekménynek minősül. Valaki megtámadta Németországot.

És ha megtámadta Németországot, akkor megtámadta a NATO-t. Ha NATO tagállam tette, akkor négyes cikkely, ha NATO-n kívüli, akkor ötös cikkely lép hatályba.

Németország megszállt ország volt 1989-ig. Az NDK-ból az oroszok kivonultak. Az NSZK-ból az Usa jóval kevésbé vonult ki.

Szerintem is, ha Németország csődbe megy, akkor vele az egész EU is, nem lesz mit megvenni, és nem lesz miből megvenni.
Érdekes lesz, ha az EU válságba süllyed és közben a BRICS szoros egységbe forr az USA ellen. Értem én, hogy ez rövid távon nagyon jó az USA-nak, pontosabban a hadiiparának, de gondoltak közben arra, hogy mi lesz utána?

A cső Oroszországé. Oroszországot (is) megtámadták.

Az NS2 tök új, egy deciliter gáz nem ment rajta eddig, konstans üzemi nyomáson várta
szépen, hogy dolgozhasson. Zéró mechanikai igénybevétel.

Ja, és az anyagfáradást a szeizmográfok nem szokták jelezni.

Komoly lengyel és norvég érdek is fűződött a vezeték felrobbantásához. Amerikai tervezés,
lengyel/norvég kivitelezés. Az USA mindenképp benne van, az ő tudtuk és akaratuk nélkül
ezt az akciót végigvinni nem lehetetett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés