Breitbart: Meloninak választania kell majd Lengyelország és Magyarország között

2022. szeptember 28. 10:30
Hosszú cikkben elemezte az amerikai lap Meloni külpolitikai esélyeit.

A Breitbart közölt egy hosszú elemző cikket, amelyben azt vizsgálták meg, hogy Giorgia Meloninak milyen lehet majd a külpolitikája, most, hogy megválasztották olasz miniszterelnöknek. A lap kifejtette, hogy „az olasz választásokon győztes Giorgia Meloni első pillantásra sok közös vonást mutathat a lengyel és a magyar ultrakonzervatív kormányokkal, de szakértők szerint a gyakorlati politikában minden szövetsége hamarosan korlátokba ütközhet”.

A lap megemlítette, hogy Budapest és Varsó szívélyesen köszöntötte az olasz politikust a választás eredményeinek kihirdetése után: „Sosem volt még nagyobb szükségünk olyan barátokra, akikkel közösek a nézeteink és egyformán látjuk az Európa előtt álló kihívásokat.” Yordan Bozhilov, a bolgár Sofia Security Forum nevű kutatóintézet igazgatója szerint Magyarország és Lengyelország fölöttébb elégedett ezzel a választási eredménnyel, egyrészt, mert így csökken a saját országukra nehezedő nyomás, másrészt

mert ez az első lépés lehet egy egyesült jobboldali front felé.

Szerintük bár megfogjuk kísérelni a Róma-Varsó-Budapest tengely létrehozását, viszont Meloninak előbb-utóbb választania kell majd a magyar és lengyel álláspont között, mivel a pártja eddig támogatta az Oroszország elleni szankciókat, és ebben nem várható változás. Ebben közelebb állnak a Jog és Igazságossághoz, mint a Fideszhez, tették hozzá.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meloninak választania kell majd Lengyelország és Magyarország között, különben dühbe jön a Függetlenobjektív Sajtó (a FOS) .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés