Breitbart: Meloninak választania kell majd Lengyelország és Magyarország között

2022. szeptember 28. 10:30

Hosszú cikkben elemezte az amerikai lap Meloni külpolitikai esélyeit.

2022. szeptember 28. 10:30
null

A Breitbart közölt egy hosszú elemző cikket, amelyben azt vizsgálták meg, hogy Giorgia Meloninak milyen lehet majd a külpolitikája, most, hogy megválasztották olasz miniszterelnöknek. A lap kifejtette, hogy „az olasz választásokon győztes Giorgia Meloni első pillantásra sok közös vonást mutathat a lengyel és a magyar ultrakonzervatív kormányokkal, de szakértők szerint a gyakorlati politikában minden szövetsége hamarosan korlátokba ütközhet”.

A lap megemlítette, hogy Budapest és Varsó szívélyesen köszöntötte az olasz politikust a választás eredményeinek kihirdetése után: „Sosem volt még nagyobb szükségünk olyan barátokra, akikkel közösek a nézeteink és egyformán látjuk az Európa előtt álló kihívásokat.” Yordan Bozhilov, a bolgár Sofia Security Forum nevű kutatóintézet igazgatója szerint Magyarország és Lengyelország fölöttébb elégedett ezzel a választási eredménnyel, egyrészt, mert így csökken a saját országukra nehezedő nyomás, másrészt

mert ez az első lépés lehet egy egyesült jobboldali front felé.

Szerintük bár megfogjuk kísérelni a Róma-Varsó-Budapest tengely létrehozását, viszont Meloninak előbb-utóbb választania kell majd a magyar és lengyel álláspont között, mivel a pártja eddig támogatta az Oroszország elleni szankciókat, és ebben nem várható változás. Ebben közelebb állnak a Jog és Igazságossághoz, mint a Fideszhez, tették hozzá.

Nyitókép: Mandiner Archív

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 29. 14:41
Nem kell választani. Magyarország és Lengyelország eléggé jól kijönnek egymással évszázadokon át, még akkor is, ha éppen (névleg) háborúznak egymással.
obsitos0
2022. szeptember 28. 23:31
Nagyon komoly távcsövük lehet, ha ennyire tisztán látják, mit akar Meloni?! Sztem lehet, hogy még Ő sem tudja igazán, majd felvesz 40 tanácsadót.
Innogreen23
2022. szeptember 28. 19:17
Álmodozik a libsibolsi vadkapitalista tahók gyülekezete. Hát a választást buktuk, oké, de majd biztos össze fognak veszni. Aha! Álmodozzatok csak nyomorultak. A jobb oldalon nincs uniformizált vélemény. Önálló országok, önálló külpolitikával. Szokjátok. Lassan elfogytok. Végre. Hála istennek.
KBA98
2022. szeptember 28. 16:53
remélem, hogy ennek a mocskos libsi világnak vége lesz, de a játékosait egytől egyik ki kell végezni! Az emberiség, főleg Európa pusztulását készítik elő, holott a lopott pénzekből királyként élnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik