A Soros-közeli szervezet vezetője távozik a fővárosi önkormányzattól

2022. szeptember 28. 16:23
Közös megegyezéssel szünteti meg a New Yorkban élő Korányi Dávid tanácsadói szerződését a főváros.

Korábban beszámoltunk róla, hogy elrendelték a nyomozást az ellenzék kampánypénzei miatt. Sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. 

Ahogy megírtuk, az ügyben Tényi István szeptember elején tett közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból az Action For Democracy szervezeten keresztül.

Az Action for Democracy holnapján egy ideig a támogatottak között szerepelt a 99 Mozgalom is, de később kiadtak egy közleményt, hogy tévedés történt, és soha nem támogatták a mozgalmat – írja a Magyar Nemzet. 

A főpolgármester most újságírói kérdésre azt mondta, hogy megválnak Korányi Dávidtól, az ügy egyik központi szereplőjétől.

A New Yorkban élő Korányi az Action for Democracy magyar vezetője, aki nem mellesleg korábban Bajnai Gordon, most pedig Karácsony városházi tanácsadója. Márki-Zay Péter mozgalmába Korányin keresztül érkeztek a külföldi pénzek. Karácsony Gergely ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy az ő mozgalmába nem érkeztek külföldi pénzek.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kikerült a napra és vaj van a fején. Menekül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés