Európában egyre több a dühös ember

2022. szeptember 27. 10:44

Mi tagadás, mi is azok vagyunk.

2022. szeptember 27. 10:44
null
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

„A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek. A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni. Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 399 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. szeptember 28. 20:05
"Európában egyre több a dühös ember" Viktorka lehetsz dühös, csak az baj, hogy tehetetlen vagy az igazi problémákkal szemben: elszálló árak, mélyrepülő forint, növekvő államadósság... Pedig most lehetne harcolni meg megvédeni...
Dezsőke
2022. szeptember 28. 11:13
Joe Biden egy február 7-ei, néhány héttel a háború kezdete előtti sajtótájékoztatón – amit egyébként éppen Olaf Scholz német kancellárral együtt tartott – az Északi Áramlat „végét” ígérte orosz támadás esetén, egy újságírói kérdés nyomán. Joe Biden: – Ha Németország... Ha Oroszország inváziót indít, tankok és katonák lépnek át Ukrajna határán, nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget fogunk vetni neki. Újságíró: – Hogyan csinálnák ezt pontosan? Hiszen a projekt Németország felügyelete alatt áll. Joe Biden: – Ígérem, hogy képesek leszünk rá. Biden kijelentéseiről Tucker Carlson is megemlékezett.
Bástyaelvtárs
2022. szeptember 28. 06:02
Te Vitya, Ha véget érne a haború holnap akkor sem mennének vissza a felére az energiaárak, sem az infláció. A magyar főleg nem 2, egeszén ponzosan mi járt a fejedben mikor megszavaztad a szankciókat az európa tanacsban? Minden egyes alkalommal! Mert ha vki megszavaz vmit azt jelenti jobb helyen, h egyetért , támogatja, hozzájárul....
sorivo4
2022. szeptember 28. 04:40
Aki ma nem működik együtt, az holnap ki lesz takarítva ebből az országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik