Európában egyre több a dühös ember

2022. szeptember 27. 10:44

Orbán Viktor
Facebook
Mi tagadás, mi is azok vagyunk.

„A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek. A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni. Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 365 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki kémkedik Magyarországon az ukránoknak?

Valamelyik piti kis frakció-vezér idézte Orbánnak ezeket a szavait a Parlamentben, "kifelejtve" a mondat másik részét, hogy: "mi is azok vagyunk"
Ő biggyesztette hozzá, mint saját találmányát, a csúsztatás nagymestere.

Te tényleg nem tudsz kettőig számolni és kiállsz ide elénk ezt demonstrálni?

Mindent részletesen elmagyaráztak tegnap a parlamentben, az embereket félretájékoztató ellenzéki frakcióvezetőknek. Mivel mindegyik ezzel a marhasággal jött, mint te.
Ezek szerint te is egy tájékozatlan, szövegértési problémákkal küszködő ellenzéki vagy.

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy Magyarország hiénája, a vén askenázi, laza húszmilliárd dolláros nyomatékkal bontaná az országot. Az ellenállás kiépítése bizony pénzbe kerül- a választásokhoz kellő médiaháttér, a nemzeti érzelmű újságírók, véleményvezérek, elemzők, régiókat működtető nemzeti burzsoázia, az egyház megerősítése, nos ezek választásokon átívelő életben tartása a kulcsa Orbán sikerének. Mészáros Lőrinc egy pattanás egy szép arcon, retusáld ki ha nem tetszik...

Úgy tudom, hogy 2002-ben egyből nekilátott az ellenzék, átvilágítani Orbánt és más fideszeseket. Azt hazudták, hogy véletlenszerűen, mert ezt dobta a gép.
Sokáig vizsgálódtak a miniszterelnöknél és nem találtak semmit.
Ha most találnának és nem csak rágalmaznák, gondolod, hogy nem csinálnának belőle ügyet?

Gyurcsány a szemedet is kilopta, azért nem láttál akkoriban.

Gyurcsánytól be vannak tojva a bírók. A bírók a zsebében vannak. Nemrég mutatták, ahogy váratlanul megjelent a cigánygyilkosság tárgyalásán.
Erre "elfelejtett" mindent az egyik vádlott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés