Orbán volt az ármány

2022. szeptember 27. 17:02

Pilhál György
Magyar Nemzet
A The Guardian szerzője kerek perec lefasisztázta Giorgia Melonit.

„Ahogyan várható volt, harsány jajveszékelés kíséri Nyugat-Európában az olasz jobboldal választási győzelmét. A The Guardian szerzője, Roberto Saviano például odáig ment, hogy a minap kerek perec lefasisztázta Giorgia Melonit, a kormányfői poszt várományosát, amiért a politikus asszony az »Isten, haza, család« jelszóval kampányolt. Ez ugyanis állítólag Mussolini korában is közkeletű hívó szó volt. (Azért én erősen kétlem, hogy e szavak a fasizmus ismérvei lennének…)

Ami számunkra különösen érdekes: a cikkíró Orbán Viktort is belekeveri, szinte bűnbakká kiáltja ki az itáliai jobbfordulat kapcsán. Azt bizonygatja, hogy az a magyar kormányfő volt Meloni erkölcsi és gazdasági ihletője, aki az elmúlt években megsemmisítette a saját ellenzékét. Méghozzá olyannyira, hogy »Magyarország ma már választási autokrácia«. (Valaki szólhatott volna a szegény szerzőnek: nem kevesebb mint hét ellenzéki párt képviselői üldögélnek a budapesti parlamentben.)

A szerző leglesújtóbbnak szánt kritikáját szó szerint idemásolom: »Meloni soha nem csinált titkot abból, szorosan együttműködik Orbánnal és szövetségeseivel a közös cél érdekében, hogy a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartása, a természetes család védelme, a keresztény identitás és a szociális piacgazdaság nevében megerősítsék az európai kemény jobboldalt.« Hát nem szörnyű? Orbán Viktorhoz hasonlóan Olaszország leendő miniszterelnök asszonya is tiszteletben tartaná a nemzeti szuverenitást, a természetes család védelmét, a keresztény identitást és a szociális piacgazdaságot. Óh, Madonna! Óh, mamma mia!”

Kapcsolódó:

Guardian: Meloni erkölcsi ihletője Orbán Viktor, veszélyt jelent egész Olaszországra és Európára

A brit lap Mussolinit emlegetve számol be az olasz választások jobboldali győzteséről. Bővebben...

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kommunista érdemrendre felterjeszteni a Guardian szerzőjét!
Aki az Isten, haza és család hármasa ellen harcol, az csak hithű kommunista lehet.
Ő nem tudja, hogy ezt mi már tudjuk, arra mi már jártunk. Ez csak neki lehet új. De egy Marx-Engelst hozzá kehetne vágni..

"
A The Guardian szerzője kerek perec lefasisztázta Giorgia Melonit.
"

Ahogy az SZDSZ tette az MDF-fel. Ahogy teszik mindenkivel, aki nem ért egyet velük 100%-ban. A vérükben van.

Szerintem Kádár többet gyilkolt, mint Mussolini. Mussolini egyszerűen rossz szövetségest választott, aki ráadásul elveszítette a világháborút. Rendben: Mussolini sem sokat mozdította előre az ügyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés