A demokrácia állapota ma az EU-ban

2022. szeptember 24. 12:30

Fogjunk össze gyorsan az olaszokkal is, hogy ne kelljen már sokáig részt vennünk ebben a gusztustalan színjátékban.

2022. szeptember 24. 12:30
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Ha valaki még nem értette volna eddig, most már talán megérti. Nem a jogállammal meg a vagyonbevallások rendszerével van probléma – hanem ezzel. S ha az olaszok is jobboldali kormányt merészelnek választani maguknak, akkor majd az ő vagyonbevallási rendszerükkel is baj lesz, náluk is tele lesz bajjal a »jogállam«, és majd ők sem kapnak pénzt. Ezt közölte most Ursula von der Leyen a világgal.

Nem magyarázom meg. Úgyis megmagyarázza majd a német és a nemzetközi sajtó. Hogy Ursula nem is úgy mondta, nem is azt mondta, és nem is arra gondolt. Aztán – mert minden jel szerint a jobboldal fog győzni Olaszországban, sőt, ha ezek után nem a jobboldal győz, akkor az olaszok ugyanolyan gyáva senkik, mint a németek – majd nem kapnak pénzt az olaszok és baj lesz a jogállamukkal.

Ursula von der Leyen meg elegáns kék-sárga maskarában parádézik tovább a becstelenség, az aljasság, a hazudozás »európai« színpadán. Oda van teremtve. Hiszen ő is olyan haladó.

Mi pedig – ha megtaláltuk a hányózsákot – fogjunk össze gyorsan a normalitás útjára lépő olaszokkal is, hogy ne kelljen már sokáig részt vennünk ebben a gusztustalan színjátékban, amelyet ezek az Ursula von der Leyen-féle senkiházi gazemberek ripacskodnak itt össze nekünk.”

Kapcsolódó:

Il Corriere della Sera: Ursula von der Leyen megfenyegette az olaszokat
„Ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeink, mint például Lengyelország és Magyarország esetében” – nyilatkozta az Európai Bizottság elnöke.
Bővebben...

Nyitókép: HENNADII MINCHENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. szeptember 25. 21:47
Úr csulánál rendesen ki lehetnek a küllők, ha már ennyire nyíltan belófaszantja a lófaszt.
pemete jakab
2022. szeptember 25. 20:01
"Fogjunk össze gyorsan az olaszokkal is, hogy ne kelljen már sokáig részt vennünk ebben a gusztustalan színjátékban." Viktorka annyira erős, hogy mindig támogatókra van szüksége. Valóban erős az ilyen ember? Érdekes, de Gaulle-nak nem kellettek támogatók.
Idegsebész
2022. szeptember 25. 12:05
Ez az összefogás érik, amint ma győz a jobboldali koalíció Olaszországban.
Fed74
2022. szeptember 25. 11:51
Csicska Bayer, remélem besoroz a tömeggyilkos barátod! Ott majd megmutathatod , te nagypofáju törpe szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik