„Szégyentelen arrogancia” – Salvini reagált Von der Leyen fenyegetésére

2022. szeptember 23. 15:14
A Liga vezetője arra kérte az Európai Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, az Európai Bizottság elnöke üzent a parlamenti választás előtt álló olaszoknak. Mint fogalmazott, „ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeik, mint például Lengyelország és Magyarország esetében.” De arra is kitért, hogy „a jelöltek sorában Putyinhoz közeli alakok is vannak”.

A Politico egy nappal a nyilatkozat után arról számolt be, hogy Von der Leyen kijelentése több olasz politikus haragját is kiváltotta.

„Mi ez, fenyegetés? Ez szégyenletes arrogancia”

 – így reagált a Twitter-oldalán Matteo Salvini, a Liga párt vezetője. Salvini posztjában arra kérte a Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Matteo Renzi, az Italia Viva párt EU-barát, liberális vezetője is arra kérte Von der Leyent, hogy „egy kicsit se menjen bele olasz ügyekbe”.

Letta: Nincs zsarolás az EU részéről

Enrico Letta, a balközép demokratikus párt vezetője ugyanakkor valamivel engedékenyebb volt a Politico szerint. A politikus úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy pontosítani fogja az ítéletét”. Letta arról is biztosította az olasz választókat, hogy „nincs zsarolás az EU részéről”.

Nyitókép: ANDREA RONCHINI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olaszország az új ELLENSÉG.

Még a balközép koalíciós Renzi /Italia Viva/ is bírálta a beavatkozást. Meloni azt nyilatkozta, hogy az egész az olasz baloldal aknamunkája, amely körbejárja a világot, hogy köpködje Olaszországot. Letta ugye elszaladt Berlinbe, ahol Scholz, a demokrata etalon kifejezte abbéli reményét, hogy Olaszországban nem győznek a poszt-fasiszták. Minő távolságtartás. Ugye ismerős, az olasz baloldal a magyarországihoz hasonlóan külföldre jár segget nyalni. Minden olasz magánügye, hogy jobbra, vagy balra szavaz, engem a külső beavatkozás irritál, ami napi jelenség magyar vonatkozásban is. S van pofája ursulának és az EP-s Soros zsoldosoknak kiejteni a szájukon a demokráciát. Ideje lenne már előre hozni a Kölni Kalifátus megalakítását.

Nyomatékosan el kell magyarázni ennek a korrupt antidemokratikus Ursulának, hogy merre hány méter, mert úgy el van tévedve, mint Bidé barátja a színpadokon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés