Akkor most vajon a MOL kinek az utasítására fizetett?

2022. augusztus 11. 6:13

Bayer Zsolt
Facebook
Talán Putyin... Vagy egyenesen a Gyurcsány utasította a MOL-t.

„A Magyar Nemzet írta meg most.

»A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

„A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le« – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal.

Ez így rendben is van. Most már csak az a kérdés, hogyan fogja ezt keretezni az összes DK-s gazember -Gyurcsánnyal az élen-, és szegény hülye Vásárhelyi Mária, aki ma reggel úgy ébredt, hogy Putyin (!) Orbán kérésére(!) zárta el a csapot(!).

Akkor most vajon a MOL kinek az utasítására fizetett? Talán Putyin... Vagy egyenesen a Gyurcsány utasította a MOL-t. Igen, csak így történhetett. Ezt a verziót fogja megírni a V.M. nevű agyhalott.

Amúgy a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne...”

Nyitófotó: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nem tették közzé, mert rohantál volna a benzinkútra, hogy vödörrel hazahordva telerakd a fürdőkádat üzemanyaggal. Közben az ordítottad volna, hogy Orbán Putyinnal egyeztetve Felcsútra irányította az olajat, hogy ellophassa.

Zselé barátod bepróbálkozott az embargóra hivatkozva, a MOL pedig kezében lóbálva a Ukrajnába menő gáz és diesel olaj vezeték kulcsát, megkérdezte, van-e kifogásuk, ha fizetnek az oroszok helyett? Erre nem számított Zselé, de talán elég komolyan tudatták vele, miért érdemes megfontolni a MOL ajánlatát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés