Először elveszítette közpénz jellegét, majd a republikánus kasszába került Orbán dallasi fellépésének díja

2022. augusztus 8. 17:03

Bartus László
Amerikai Népszava
Ha a közpénz kikerül a köz tulajdonából, elveszíti közpénz jellegét, mintha soha nem is a köz pénze lett volna.

„Ismernie kell az Orbán rezsim orwelli-i »újbeszél« nyelvét, aki pontosan érteni akarja, mint mond ez a bűnszervezet, amikor kommunikál. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke azt mondta, hogy »A magyar állam ezért nem fizetett” azért, hogy Orbán beszédet mondhasson Dallasban, ami ebben a formában igaz is, de nem azt jelenti, hogy nem került magyar állami közpénz a republikánusok rendezvényének szervezőihez (CPAC), és nem a magyar adófizetők pénzén vásároltak Orbánnak fél órát a program elején, amikor félháznak (mínusz becsődített amerikai magyarok) beszélhetett.

Ha az amerikaiak nem tudnák, Magyarországon ez úgy van, hogy amikor a magyar közpénz elhagyja az államkasszát, és az Orbán-rezsim oligarcháinak alapítványaihoz és egyéb szervezeteihez megérkezik, akkor a közpénz ezzel elveszíti a közpénz jellegét. Mert az ő meghatározásuk szerint a közpénz nem az, ami az adófizetőktől származó állami bevétel a közös kasszában, hanem a pénz tartózkodási helye határozza meg a pénz közpénz jellegét. Ha a közpénz kikerül a köz tulajdonából, elveszíti közpénz jellegét, mintha soha nem is a köz pénze lett volna. Így nem derül ki a lopás.

Magyarra fordtva Havasi szövegét, ez azt jelenti, hogy a magyar állam közvetlenül nem fizetett közpénzt a CPAC szervezőinek. Látszólag tehát nem hazudott. Ha azonban kibontjuk az igazság minden szeletét, akkor láthatjuk, hogy a magyar költségvetésből élő, magyar állami közpénz milliárdokból működő Alapjogokért Központ (amely nem mellékesen ugyancsak orwell-i újbeszél nevet visel, mivel egész tevékenysége az alapjogok eltörlésére és megsemmisítésére irányul) a rendezvény szponzorai között szerepel. Nem közvetlenül a magyar állam, hanem rajtuk keresztül fizettek.”

Nyitófotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az adó amit befizetek egyből elveszti a közpénz jellegét te féreg." - írod.

Pont fordítva: a befizetett adód vált közpénzzé a magánpénzedból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés