Nógrádi: Bidenről az első pillanattól fogva lehetett tudni, hogy tökéletesen alkalmatlan

2022. augusztus 7. 7:55
A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor hozzátette: a mögötte lévő szakértői gárda kiváló.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Nógrádi György Kárpátalja visszaszerzéséről elmondta: ennek ma a valószínűsége nulla. „A Biden mögött álló szakértők pontosan tudják, hogy Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút” – nyilatkozta a biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi György az Ultrahang legújabb adásában hallgatói kérdésekre válaszolt. „Elképzelhetőnek tartja-e, hogy az orosz előrenyomulás miatt a NATO bevonuljon Ukrajnába – felszabadítás címszó alatt –, és ezután Kárpátalja visszakerüljön Magyarországhoz?” – hangzott el az első kérdés.

Ukrajna felosztása orosz cél. Nem érdemes belemenni.

A lengyeleknek voltak nagyon csacsi elképzeléseik, hogy az ukrán légteret védje a NATO. Ez harmadik világháború” – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértő. Hozzátette, hogy semmilyen politikai realitása nincs annak, hogy Ukrajnától ma elcsatoljanak területeket.

Az amerikai politikai vezetés is szóba került a műsorban:

Bidenről az első pillanattól fogva lehetett tudni, hogy tökéletesen alkalmatlan

– szögezte le Nógrádi, ugyanakkor hozzátette: a mögötte lévő szakértői gárda kiváló. 

A teljes adást itt nézheti vissza:

„Vannak, akik utálnak” – Nógrádi György a Mandinernek

Szegénységben nőtt fel, évtizedeken át idegenvezető volt Jugoszláviában, ma pedig a legtöbbet szereplő biztonságpolitikai szakértő. Az irigyek már kevésbé bosszantják és egyetért Orbán Viktor biztonságpolitikájával. Interjúnk Nógrádi Györggyel.

Nyitókép: MTI / Czimbal Gyula

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Koszovó visszafoglalása?

Az oroszok nem kamu ürüggyel vonultak be, a beavatkozásuk legitimációja kb. ugyanaz, mint a NATO-é volt Koszovó esetében. Kárpátalja v. a lengyel területek visszacsatolásának épp az a logikája, hogy nem a NATO, hanem az egyes országok vonulnának be - békefenntartó jelleggel - azért, hogy a NATO formálisan kimaradjon. A NATO formális bevonulása egy önálló Nyugat-Ukrajnát eredményezne. De amíg az oroszok nem foglalják el Közép-Ukrajnát és nem roppantják meg látványosan az ukrán haderőt, addig ennek nincs aktualitása. Ugyanakkor az, hogy a felek képtelennek látszanak abbahagyni a háborút, mégiscsak ebbe az irányba tolja a dolgokat.

Demszkygrádnál meg főleg.

ha van geo-stratégiai érdek, akkor a Kárpátok gerince az.

Miért? Karácsony bizonyított valamit alkalmasságból?

Még nagyobb felelőtlenség, hogy Ukrajna a BIden család és kapcsolt részeik, valamint az USA mezőgazdasági cégeinek érdekeiért harcol Oroszországgal. Csak az oroszok mérsékletén múlik, hogy nincs világháború, hiszen lényegét tekintve a NATO-val állnak szemben. Teljesen mindegy, hogy a NATO országok önmaguk nevében szállítanak fegyvert, vagy hogy az USA önmaga nevében látja el műholdról származó célkoordinátákkal az ukránokat.

Észre kéne venni, hogy nyugaton a demokrácia önmagában egy fillért nem ér, csak panelként használják a valódi célok érdekében. Az USA nem egyensúlyra, hanem világuralomra tör. Mi másért lenne védelmi érdekeit messze túlhaladó fegyveres ereje?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés