DK: Nem a háború, hanem Orbán Viktor a gyenge forint és a „megállíthatatlan infláció” oka

2022. július 5. 12:23
A párt szerint a kormány eladósította az országot, éveken keresztül „forintgyengítő, multibarát” gazdaságpolitikát folytatott.

A forintot Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz tette tönkre 12 év alatt – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Barkóczi Balázs keddi, online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kabinet 2010-ben 275 forintos euróárfolyam mellett vette át a kormányzást a baloldaltól.

Nem a háború, hanem Orbán Viktor a gyenge forint és a „megállíthatatlan infláció” oka

– állította a képviselő. A politikus arról beszélt, hogy a kormány eladósította az országot, éveken keresztül „forintgyengítő, multibarát” gazdaságpolitikát folytatott, a „kormányzati korrupció” miatt pedig felfüggesztették az uniós pénzek kifizetését.     

A gyenge forint az Orbán-rendszer egyenes következménye – foglalta össze véleményét.

Kapcsolódó

Történelmi mélyponton a forint

Soha nem volt még ilyen mélyen a valutánk. A délelőtt folyamán 405 forint felett is volt az euró. Bővebben!

(MTI)

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) távozik, miután sajtótájékoztatót tartott 2019. október 14-én. Jobbról Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek az előttem és utánam szólók 95%-ával.

Két napja itthon vagyok, s talán tegnap, vagy tegnapelőtt hallgattam a Spirit FM egyik műsorában egy, az ellenzék alkalmatlanságát, a választási vereség okainak felismerésére való képtelenségét bemutató színes műsort. Hont Andráson kívül a többiek is szarkasztikus tükröt tartottak az ellenzék elé, mondhatnám teljesen nevetségessé tették saját táboruk politikusait, politikai elitjét. A Spirit munkatársai számára világos az ellenzék kormányzásra való teljes alkalmatlansága, s a többségi vélemény szerint a többszörösen lejáratódott, hiteltelen, s mégis ringben maradt "vezérkar" biztos garancia a Fidesz hosszú távú győzelmére. Jó, a Spirit egy zsidó értelmiségi média, amire Gyurcsány és társai nem figyelnek, érthető a kisebbségi komplexusuk........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés