Az orosz állami TV-n bejelentették: 3 nap alatt legyőznék a NATO-erőket a Suwalki-folyosónál

2022. július 1. 17:31
„Ha a lendület a mi oldalunkon van, három nap alatt lezárul az offenzíva” – fogalmazott az orosz biztonságpolitikai szakértő.

Az orosz haderő 3 nap alatt meghódítaná a Suwalki-folyosót, mellyel „blokádmentesíteni” lehetne Litvániát – fogalmazott egy orosz biztonságpolitikai szakértő, aki az orosz állami médiában nyilatkozott.

A Suwalki-folyosó a lengyel-litván határon található, amely

egy stratégiai fontosságú összekötő-útvonal lehet Kalinyingrád és Fehéroroszország között.

A NATO jelentős mennyiségű katonai jelenléttel őrzi a térséget.

„Nem nagy ez a terület, 60 kilométer.

Ha a lendület a mi oldalunkon van, három nap alatt lezárul az offenzíva”

– mondta a szakértő a Meszto Vsztrecsi nevű műsoron.

A Suwalki-folyosó most azért került ismét a közbeszéd középpontjába, mert Litvánia számos kritikus fontosságú orosz árucikk importját blokkolja Kalinyingrád felé. Az elmúlt napokban kiszivárgott, hogy az EU hajlik arra, hogy kivételt tegyen Kalinyingrád esetében az embargók alól, viszont Litvánia felől egyelőre az a kommunikáció érkezik, hogy nem szeretnék feloldani az orosz árucikkekre kivetett korlátozásokat.

 

Kapcsolódó 

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború. Bővebben... Kitörhet a harmadik világháború a Baltikum miatt? Bővebben... Suwałki: lehet-e atomháború egy baltikumi konfliktusból? Bővebben...

Nyitó:  AFP

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Amerika közvetlen háborút akarna, gyorsított eljárással felvették volna Ukrajnát a NATO-ba. Amerika célja Oroszország meggyengítése, ennek egy minél jobban elhúzódó proxyháború felel meg a legjobban, ahol ők csak a hadianyagot meg a szakértőket tolják be a másik oldalról - Vietnámban és Afganisztánban ezt már eljátszotta mindkét oldal, igaz, azok eredetileg nem helyettesítő háborúnak indultak, míg a grúz vagy az ukrán már igen.

Folyamatosan haladnak előre az oroszok, annak ellenére, hogy nyolc évig építették ki a védelmi vonalaikat és kapták az amerikai fegyvereket.
Az EU-nak gazdaságilag kellett volna magához kötnie az oroszokat, erre a sokkal nagyobb és fejlettebb ipara miatt minden esélye megvolt, de ezt a lehetőséget már elszúrták, most mehetnek pitizni orosz gázért és palládiumért...

No igen, ha jól emlékszem, az ötödik cikkely nem kötelez - simán benne is hagyhatják Litvániát a legmélyebb bajban.
Volt olyan cikk is itt a Mandineren, hogy esetleg a litvánok most épp tesztelik a NATO-t, hogy mire számíthatnak éles helyzetben, hát most pont a legjobb alkalom van a kísérletezésre...

Meg kellene lépniük, mert ha nem, akkor abban a percben van effektíve vége a NATO-nak, mint katonai szövetségnek.
Tehát eggyel előre kell hozni a gondolatmenetedet: egy orosz támadás a NATO-tag Litvánia ellen 90%+ eséllyel nukleáris világháborút jelent.

Viszont tényleg bicskanyitogató és totálisan irracionális, amit a litvánok művelnek.

Az USA azért nagyon okosan úgy szankciózik, hogy őket ne érintse, sőt, csak hasznuk legyen belőle - mint például a földgázkereskedésből.
Az EU az, amelyik láthatóan kötöznivaló bolondokból áll (vagy a másik lehetőség, hogy aki kifele hülyének látszik, annak lehet, hogy olyan nem publikus információi vannak, amelyek birtokában valójában nagyon is racionális: ebben az esetben vagy megvett vagy megzsarolt emberekről van szó) és képes saját magát gyengíteni - erre írta Robert C. Castel azt, hogy az USA és Oroszország szempontjából az EU nem tényező.
A másik kérdés, hogy ezzel a háborúval eléri-e azt az USA, ami miatt gyakorlatilag kikényszerítette. Szerintem nem, sőt, egy táborba kényszeríti őket a kínaiakkal, ezzel sokkal veszélyesebbé téve azokat. Az oroszok képesek voltak újratervezni, szerintem az amerikaiak is képesek lesznek, bár szerintem a szart már nem lehet visszalapátolni a lóba, ha egyszer már kijött belőle, azaz nem tudom, hogy hogy tudnák ezt a helyzetet az amerikaiak a saját javukra fordítani. Az biztos igaz, hogy a háború a világ legköltségesebb dolgainak az egyike, az oroszoknak ez sokkal többe fog kerülni, mint amit el tudunk képzelni, szóval középtávon vissza fog esni az életszínvonal, csak éppen ez nem fogja úgy meghatni az orosz népet, mint amennyire a nyugatiakat meghatná, különösen, ha látják mögötte az amerikai nyomást.

Én még mindig azt mondom, hogy az amerikaiak sokkal jobban jártak volna, ha az EU-hoz akarták volna kötni az oroszokat, úgy sokkal könnyebben kontrollálhatták volna őket, mint a kínaiak mellett, és az oroszok sokkal inkább akartak Európához tartozni, mint Kínához, viszont azt is lehet látni, hogy a klasszikus amerikai doktrína mindig is félt egy erős német-orosz egymásra találástól, na ez az a helyzet, amikor a régi doktrínákat nem gondolják újra a mostani helyzet ismeretében.

Kanada nyersanyagexportőr, és erősen az USA-hoz van kötve, közép- és dél-Amerikában is nagyon erős az amerikai jelenlét, illetve magában az USA-ban is nagyon sok nyersanyag van, Európa az, ahol a könnyen elérhető lelőhelyeket már az ókorban vagy a középkorban kinyerték. Amíg a nyomtatott dollárt mindenhol elfogadták, addig a gazdaság akkor pörgött a leggyorsabban, ha amit csak tudtak, kiszerveztek, de simán meg tudna állni a saját lábán is - ha akarna. A kérdés, hogy fejükre fog-e borulni ez az egész woke baromság, amit ők hoztak létre, ez sajnos erősen kétesélyes. Nekünk az lenne a legjobb, ha az USA élén normális vezetők állnának, akik a partnereket szövetségeseknek és nem alárendeltnek tartják, illetve ugyanez az EU-val. Na ez utóbbi mondatom, ami így, ebben a formában sajnos biztos, hogy utópia.

majd ugy csinaljak hogy a feheroroszok tamadtak nem az oroszok
persze az csak ugy lesz feherorosz nato konfliktus mint a mostani orosz ukran

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés