Bayer Zsolt: Mindenkinek kezd elmenni az esze

2022. július 01. 07:24

A publicista Lánczi Tamás műsorában a háború kapcsán azt is kifejtette: lehetett volna „win-win” helyzet is, de „elcsesztük”.

2022. július 01. 07:24
null

Az orosz–ukrán konfliktus és annak következményei is szóba kerültek a „48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás” című műsor évadzáró adásában, melynek vendégei Bayer Zsolt, Fodor Gábor és Réz András voltak.

A hirado.hu szemléje szerint Bayer Zsolt elmondta, hogy

nem elsősorban az orosz–ukrán konfliktustól tart, hanem azoktól a folyamatoktól, amelyek azóta zajlanak.

Mindenkinek kezd „elmenni az esze” a balti államok „kardot rántanak”, a volt észt belügyminiszter arról beszél, hogy a NATO elveszi Kalinyigrádot Oroszországtól, és a norvégok nem engedik át a Spitzbergákon élő oroszoknak szánt szállítmányokat. Három hónappal ezelőtt a publicista egyáltalán nem gondolta, hogy ez a helyzet eszkalálódni fog.

Trendforduló van

Bayer Zsolt szerint trendforduló van, és

ha tíz év múlva visszanézünk, akkor azt fogjuk látni, hogy újra hidegháború van, a Kelet és a Nyugat ismét szembekerül egymással.

„A kutya is mindig a jólétben vész meg”, szerinte a nyugati világgal most pontosan ez a helyzet. Idáig nem kellett volna eljutni, lehetett volna egy „win-win” helyzet is, de „elcsesztük”.

Nyitókép: Ficsor Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beseharkány
2022. július 04. 13:16
.
Akitlosz
2022. július 01. 18:18
Ja, és úgy legyen, hogy tíz év múlva visszanézzük! Atomfegyverek nélküli világ esetén már világháború lenne.
Akitlosz
2022. július 01. 18:16
Amerika kavarja, nem a kisebb NATO országok. Azok nem önként találják ki az újabb és újabb provokatív lépéseket. Amerikában zajlik a stratégiai tervezés. Hogy ki találja ki, tervezi és irányítja konkrétan ezt a konfliktust az érdekes és fontos kérdés lenne, mert tutira nem Biden bácsi. A provokálásnak az az értelme, hogy csak akkor tudják az egész NATO-t hadba vinni, ha elő tudják adni, hogy Oroszország NATO tagállamot támadott meg. Különben a NATO országok egy része önként nem csatlakozna, de úgy az 5-ös cikkely alapján szerződéses kötelesség lenne. Más értelmük ugyanis az ilyen folyamatos csipkelődéses provokációknak nem nagyon van. Oroszország ezektől nem igazán gyengül, Ukrajna ezektől nem igazán erősödik. De elvonnak némi orosz figyelmet és kellemetlenségeket okoznak.
Davidov
2022. július 01. 17:57
A tiétek már elment. Miből készül az ársapka, hogy olyan drága...lesz október 1-töl? A miniszterek már megkapták a parancsot, hogy kommunikálják a jó drága dolgokat amiket takar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik