Az elszabaduló megélhetési költségektől és az orosz atomfegyverektől félnek az európaiak egy felmérés szerint

2022. június 26. 16:51

Kiderült: az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

2022. június 26. 16:51
null

Az európaiak a békét sürgetik, még akkor is, ha ez Ukrajna számára területi veszteségekkel járna – derül ki a European Council of Foreign Relations (ECFR) nemzetközi think tank közvélemény-kutatásából.

A tíz európai országra – Finnország, Lengyelország, Svédország, Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Románia, Németország, Franciaország, Olaszország – kiterjedő kutatás azt találta, hogy míg az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy a háborúval kapcsolatban az európaiak ugyanannyira aggódnak a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt, mint amiatt, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készül

„Ez nem meglepő, hiszen a háború és a szankciók együttes hatása már így is súlyos terheket rótt az európai háztartásokra, egy esetleges gázembargó bevezetése pedig az árak további emelkedéshez vezetne”kommentálja a kutatást Orbán Balázs. Hozzátette: „éppen ezért a béke pártján állók és a szankciókat szorgalmazók többsége is egyetért abban, hogy az Európai Unió a háborúból vesztesként fog kikerülni”.

A háború mielőbbi békés úton történő befejezése így egész Európa érdeke

– zárta bejegyzését Orbán Balázs.

Kép forrása: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. június 27. 06:55
Köszönet a G7-nek ,USA-nak , EU-nak és Zselének .
Dezsőke
2022. június 27. 06:46
az Eu-t át kellene alakítani
Kivűlálló
2022. június 26. 21:49
"Az elszabaduló megélhetési költségektől és az orosz atomfegyverektől félnek az európaiak egy felmérés szerint" Európának sokkal inkább kellene félnie a saját, esztelen vezetőiktől, mint az orosz atomfegyverektől! Még mindig nem értik nyugaton, hogy mára már semmi nincs, amit adni tudnának Oroszországnak! A szankcióikkal csak kiröhögtetik magukat a világ előtt (és nem csak Oroszország vagy Kína előtt...)! Még technológiára sincs szüksége nyugattól, mert mindent meg tud csinálni! Eddig is csak azért importált technológiát, mert olcsóbb volt megvenni, mint saját maga által felhúzni egy gyárat és úgy legyártani! Nyugattal már az Afrikaiak sem állnak szóba! Ezt is megértük! :) Akik a legmodernebb fegyverekkel és műholdrendszerekkel rendelkeznek, azokat nem lehet hülyének nevezni! Kína pl. mind a mai napig egyedülállóan tartja azt a "rekordot", hogy egy földről indított rakétával semmisített meg egy műholdat (igaz, saját műhold volt, de ez nem is lényeges) úgy, hogy ezt más országok észre sem vették! Nemrég egy hiperszónikus interkontinentális rakétát tesztelt Kína úgy, hogy a rakéta megkerülte az egyenlítő körül a földet anélkül, hogy erről a nyugat tudomást szerzett volna! Majd csak akkor tudták meg, amikor Kína elmondta! Nos, ez a Kína fogott most össze Oroszországgal és ne legyenek illúziói senkinek, a technológia is meg lesz osztva az oroszokkal és viszont! A megélhetés drágulását meg köszönhetik azoknak az idióta vezetőknek, akiket oda választottak. Talán, más valakire kellett volna X-elni és nem lenne most homlokig szarban a nyugat! Hamarosan a nyugat bele fog fulladni (hacsak nem térnek még időben észhez, de már fogy ez az ominózus idő elég gyorsan), a saját maguk által kreált szaros gödörbe. Mindezt miért...? Mert egy csicska! Nincs önálló tudata. Németország is a II: világháborút követően (igaz, nem kis segítséggel), stabil fejlődési pályára állt, de az elmúlt 25-30 évben (a rendszerváltástól számítva) hanyatlani kezdett. Épp ma olvastam az egyik cikket valahol, hogy a németek, meg az angol gazdák, akik salátát, meg spárgát termelnek, jajveszékelnek, mert nincs aki leszedje nekik! Nem bírnak annyi pénzt kínálni a Kelet-Európai segédmunkásoknak, hogy ki tudják csalni őket, leszüretelni a termést. Ott rohad el a földön a termés! Erre mondtam én azt, hogy Nyugat-Európát Kelet-Európa tartja el (nem pedig fordítva)! Volt egy egészséges szimbiózis a két terület között (nyugat, keleti szemmel nézve jól fizetett, kelet meg relatíve olcsón csinálta a rábízott munkát), de ez a szimbiózis mára erősen felborult! Ha mi, nem lennénk, már régen egymást zabálnák az emberek nyugaton! Ha Kelet-Európa nem szarik, nyugat nem eszik!
Dezsőke
2022. június 26. 21:28
MÁS MEGOLDÁS NINCS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik