Az elszabaduló megélhetési költségektől és az orosz atomfegyverektől félnek az európaiak egy felmérés szerint

2022. június 26. 16:51
Kiderült: az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

Az európaiak a békét sürgetik, még akkor is, ha ez Ukrajna számára területi veszteségekkel járna – derül ki a European Council of Foreign Relations (ECFR) nemzetközi think tank közvélemény-kutatásából.

A tíz európai országra – Finnország, Lengyelország, Svédország, Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Románia, Németország, Franciaország, Olaszország – kiterjedő kutatás azt találta, hogy míg az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy a háborúval kapcsolatban az európaiak ugyanannyira aggódnak a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt, mint amiatt, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készül

„Ez nem meglepő, hiszen a háború és a szankciók együttes hatása már így is súlyos terheket rótt az európai háztartásokra, egy esetleges gázembargó bevezetése pedig az árak további emelkedéshez vezetne”kommentálja a kutatást Orbán Balázs. Hozzátette: „éppen ezért a béke pártján állók és a szankciókat szorgalmazók többsége is egyetért abban, hogy az Európai Unió a háborúból vesztesként fog kikerülni”.

A háború mielőbbi békés úton történő befejezése így egész Európa érdeke

– zárta bejegyzését Orbán Balázs.

Kép forrása: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az elszabaduló megélhetési költségektől és az orosz atomfegyverektől félnek az európaiak egy felmérés szerint"

Ami a megéhetést illeti, Európa népei elszegényednek, 4-5 az életszínvonal kb. Maroco, vagy Algéria szintjén lesz.

Ami a félelmet az atomfegyverektől illeti, ez a erősen megalapozott. Mivel épp most egyeztek meg a G7, hogy korlátlan támogatást nyújtanak Ukrajnának. Ami azt jelenti, hogy a forrásokat haditermelésre fordítjuk, és emiatt még kevesebb forrás marad az emberek megélhatésére.

Ebből csak egy kiút van. Felváltani a háborús politikát béke-politikára. A jelen politikai elittel, mely most Európában van, ez sajnos nem fog menni.

Nem tudom mi lenne MO számára a legjobb. Kilépni az EU-ból, és elszegényedni, vagy benn maradni és szintén elszegényedni, csak egy tyúklépéssel lassabban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés