Peszkov: Oroszország nagyon elszánt a kalinyingrádi helyzettel kapcsolatban

2022. június 24. 9:20
A „kalinyingrádi helyzet”: a szomszédos Litvánia nem enged át olyan szállítmányokat a közé és Lengyelország közé ékelődő enklávéba, amelyekben uniós szankciókkal sújtott termékek vannak.

Egyelőre semmilyen döntést nem hoz az orosz vezetés a kalinyingrádi helyzettel kapcsolatban, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. „Ugyanakkor nagyon elszántak vagyunk” – tette hozzá a szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

A „kalinyingrádi helyzet” a következő: a szomszédos Litvánia nem enged át olyan szállítmányokat a közé és Lengyelország közé ékelődő enklávéba, amelyekben uniós szankciókkal sújtott termékek vannak.

A szóvivő azt közölte, egyelőre vizsgálják a helyzetet, és ha a végére értek, eljuttatják majd álláspontjukat az ellenfeleik számára. „Sajnálatos módon már nem a partnereink, hanem az ellenfeleink” – mondta a litvánokról. 

Hozzátette: nem zárják ki, hogy Litvánia visszavonja a korlátozást, de a Kreml a legrosszabbra készül.

Korábban némileg agresszívebbek voltak az oroszok: egy pár napos közlemény szerint Oroszország „fenntartja magának a jogot lépések megtételére nemzeti érdeke védelmében”, ha Litvánia nem oldja fel a blokádot a közeli jövőben. Oroszország „nyíltan ellenséges lépésnek” tekintik a litván döntést, mely szerintük Litvánia nemzetközi vállalásait is sérti.

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Síremlékeik vannak Szmolenszkben. Valamikor odáig ért hatalmuk.

Sajnos a mostani háború egyik oka, hogy az ukránok elzárták a Krím felé a vizet. Kurvára nem jó, hogy most hasonló történik.

Ja, Nyugat-Berlinbe is lehetett légi úton szállítani... most Sztálin szerepében a dicsőséges Nyugat... miért is? Miért kell Kalinyingrádot közúti blokád alá venni?

És a blokád hogyan csökkenti a katonai fenyegetést? Mert én úgy látom, hogy legfeljebb a lakosság szenvedését okozhatja (lásd berlini blokád), ÉS ÉPPEN HOGY NÖVELI A KATONAI FENYEGETÉST.

Te baromállat, Kalinyingrád léte egy ADOTTSÁG!

Az a baj, hogy teljesen megőrültetek. Még Sztálin (!!!!) idején sem ment ilyen szintű háborús uszítás Nyugaton, utána sem, amikor konkrétan Budapesten (!) és Prágában (!) voltak orosz tankok (fel tudod ezt fogni?), baromira nem Mariupolban... folytassuk? Pedig az 50-es években még komoly nukleáris arzenálja sem volt az oroszoknak!

Most meg kb. nekimennétek a 6000 atomtöltettel rendelkező Oroszországnak, csak mert háborút inditott Ukrajna ellen... az ellen az Uktajna ellen, amely SOHA nem tartozott a Nyugat érdeszférájába, nem NATO-tag, nem EU-tag, soha érdemben nem is merült fel a felvétele, nem is folytatom...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés