Zelenszkij: Johnsonnal „egy nézeten vagyunk arról, hogyan haladjunk a győzelem felé”

2022. június 17. 19:52
„Teljesen megértem, Volodimir, miért nem hajlandó ön és a népe semmiféle kompromisszumra Putyinnal” – fogalmazott a brit kormányfő.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken kijelentette, hogy teljes mértékben közös az álláspontja Boris Johnson brit miniszterelnökkel arról, hogyan kell Ukrajnának „továbbhaladnia az orosz megszállók feletti győzelem felé”. Ezt az államfő Kijevben mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyet Johnsonnal tárgyalásukat követően közösen tartottak.

Zelenszkij úgy értékelte, hogy megbeszélésük a „lehető legtartalmasabb” volt. „Áttekintettük a kétoldalú kapcsolatok összes kulcsfontosságú kérdését, az európai és a világ általános helyzetképét. Elsősorban a két legfontosabbat: a védelem és a biztonság kérdését. Megbeszéltük az ország keleti frontvonalán és a déli régiókban kialakult jelenlegi helyzetet, az orosz agresszióval szembeni védekező képességeinket.

Közös álláspontunk van arról, hogyan haladjunk a győzelem felé.

Mert ez az az eredmény, amelyre Ukrajnának szüksége van: államunk győzelme” – hangoztatta az ukrán elnök.    

Boris Johnson megérti az ukrán álláspontot

Zelenszkij megköszönte a brit miniszterelnöknek, hogy megértéssel áll hozzá Ukrajna fegyverszükségleteihez. Elmondta: szót ejtettek arról, hogy Ukrajnának további nehézfegyverekre és légvédelmi rendszerekre van szüksége. Hozzátette, hogy ebben a kérdésben előrelépést értek el. Johnson a sajtótájékoztatón kijelentette: teljesen megérti, hogy az ukrán nép miért nem hajlandó semmilyen kompromisszumra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. „Tisztelettel adózunk az ukrán fegyveres erők hősiessége és bátorsága előtt.

Teljesen megértem, Volodimir, miért nem hajlandó ön és a népe semmiféle kompromisszumra Putyinnal”

 – mondta.    

Rámutatott ugyanakkor arra: „minden jel és bizonyíték arra utal”, hogy az orosz csapatok is erős nyomás alatt vannak. „Ők is súlyos veszteségeket szenvednek, és egyszerűen kolosszális mértékben pazarolják a fegyvereiket. Ukrajna 114 napja tartó, folyamatos támadása alatt még mindig nem érték el az első hétre kitűzött célokat” – fejtette ki a brit kormányfő.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés