Szánthó: A CPAC megmutatta, hogy a magyar jobboldal a nyugati jobboldal egyik vezető ereje

2022. május 23. 11:54
Magyarország „védőbástyaként próbálják feltartóztatni az Isten, haza, család egysége ellen irányuló liberális támadásokat” – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán.

A múlt hét végén rendezett Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 című rendezvény nem pusztán „nemzetközi erődemonstráció” volt a magyar jobboldal mellett, hanem megmutatta, hogy a nyugati jobboldal egyik vezető ereje a magyar jobboldal – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Szánthó Miklós a rendezvényt méltatva nagy jelentőségűnek és óriási sikernek nevezte konferenciát, de a siker - mint mondta - nemcsak a szervező Alapjogokért Központé, hanem az egész magyar jobboldalé. A szakértő szerint a rendezvény megmutatta, hogy a kialakulóban lévő nyugati, európai új jobboldalnak a magyar konzervatívok a vezetői. Magyarország, a magyar kormány és a jobboldali hazai szövetségesek folyamatosan kiállnak a jobboldali értékek mellett,

„védőbástyaként próbálják feltartóztatni az Isten, haza, család egysége ellen irányuló liberális támadásokat”,

így a magyar jobboldal a nyugati jobboldaliaknak példát mutat, mintát ad – emelte ki, hozzátéve, hogy ennek a mintának volt az összefoglalása az Orbán Viktor beszédében elhangzott 12 pont.

Szánthó Miklós szólt arról is, hogy Magyarország formális súlya, mérete és a magyar jobboldal sikerei által kiváltott politikai befolyás elválik egymástól, a magyar konzervatívok politikai súlya már „egy nagyhatalmáéval vetekszik”. Olyan nemzetközi jelentőségű ügyekben, mint a migráció, a családvédelem, a demográfia, a genderideológia a magyar példa ragadóssá vált világszerte a konzervatívoknak - mondta. Szánthó Miklós úgy fogalmazott: a konferenciával „megvalósították a liberálisok rémálmát, hogy a nemzeti erők nemzetközi szinten is együtt tudnak működni”.

A szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy a nyugati jobboldaliaknak nincs a médiában hangjuk, nincsenek kulturális intézményrendszereik, nincsenek élő közösségeik, de a tanácskozáson látták, hogy Magyarországon milyen vibráló jobboldali közösség van, és így érezhették, hogy nincsenek egyedül.

(MTI)

(Fotó: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója köszöntő beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés