Momentum: A homofóbia öl

2022. május 17. 9:52
A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot ünnepli a párt.

A Momentum Mozgalom közösségi oldalán emlékezett meg „a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot”, mert, mint bejegyzésükben állítják „az LMBTQ+ közösség tagjaival a mai napig igazságtalanul és embertelenül bánnak a hétköznapokban”. Szerintük a kormány „orosz mintájú homofóbtörvénnyel” szítja a gyűlöletet az LMBTQ-közösség ellen.

A homofóbia nem más, mint idegenkedés és félelem az LMBTQ+ közösség tagjaitól.

– írják bejegyzésükben, amelyet azzal folytatnak, hogy „az LMBTQ+ közösség tagjai kirekesztéssel, megbélyegzéssel, sokszor bántalmazással találkoznak az iskolában; csomagküldéskor a postán; ügyintézéskor az okmányirodában; ha múzeumba mennének a családjukkal, vagy az orvosi rendelőben egy rutinvizsgálatkor; egyszerű igazoltatáskor, a rendőrségen; vagy éppen akkor, ha párjukkal össze szeretnék kötni az életüket az anyakönyvvezető előtt”.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beteg demagóg állatok vagytok.

1.Mindenkinek joga van az "idegenkedéshez". 2. Az igazi baj a deviáns-ideológusok nyomulása, a deviancia normalitásként való kezelésének követelése. 3. A megoldás minden hűhó nélkül is egyszerű: személy szerint, ha ilyen emberekkel találkozom, ugyanúgy emberségesen-tisztességesen bánok velük, mint bárki mással. Ez az attitűd senkinek sem eshet nehezére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés