A román ügyészség két hónap alatt eldöntötte: nem állatkínzás a kardra tűzött medvefej Székelyudvarhely címerében

2022. április 1. 16:45
„Lehetséges bűncselekmény miatt” nyomoztak a románok.

A román főügyészség vizsgálja, hogy állatkínzásra buzdít-e Székelyudvarhely címere – számoltunk be január végén az abszurd hírről, melynek előzményei közé tartozik, hogy a székelyföldi város 2016-ban elindította Székelyudvarhely történelmi címerének elfogadtatási procedúráját. Az eljárás tavaly zárult le, amikor a helyi képviselő-testület elfogadta a szükséges határozatokat, majd a minisztérium is jóváhagyta a dokumentációt és a címert. Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter maga számolt be arról tavaly augusztusban, hogy a bukaresti kormány hivatalossá tette Székelyudvarhely címerét.

Ennek ellenére a román ügyészség nyomozást rendelt el, „lehetséges bűncselekmény miatt”. 

A bűncselekményt a dokumentum a következőképpen határozza meg: „állatok ellen elkövetett kegyetlenségre bujt fel a behunyt szemű medvefejet átszúró ezüst színű penge”.

Most születtek új fejlemények az ügyben, melyet a legfelső ügyészségnek nagyjából két hónap alatt sikerült kivizsgálnia. Úgy döntöttek, hogy a címer ügyében nem történt bűncselekmény. Ezt Venczel Attila főjegyző jelentette be a székelyudvarhelyi városi tanács csütörtöki ülésén – írja a Székelyhon.

Nyitókép:Wikipédia

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, mert a román nem ember, hanem szélkakas. A történelmük bizonyítja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés