Soros-féle civilképzésen is átesett a baloldal cégeltüntető jelöltje

2022. március 21. 16:00
Írta: Nagy Gábor
Nemigen beszél róla, de Fricsovszky-Tóth Péter részt vett a Civil Kollégium Alapítvány rendezvényein. A szervezet működtetése mögött nemzetközi pénzcsapok is feltűnnek.

„Mindenképpen szeretném bevonni az embereket a döntési folyamatokba, minél inkább transzparensebben, átláthatóbban kezelni azokat a dolgokat, amik például a támogatási pénzekre vonatkoznak”fogalmazott a Jobbik-közeli Alfahírnek adott interjújában Fricsovszky-Tóth Péter, akinek cégeltüntetéseiről, hiányos vagyonnyilatkozatairól, homályos iskolai végzettségéről több ízben is beszámoltunk.

A Pest megyei 7-es számú egyéni választókerületben rajthoz álló baloldali képviselőjelölt is aláírta az úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozatot, a gyakorlatban ez azonban semmit nem jelentett, még az általa hangoztatott transzparencia ellenére sem, ugyanis Fricsovszky-Tóthnak nem csupán a vállalkozói múltja, civil háttere is átláthatatlan.

Míg a vecsési jelölt rendkívül büszke az általa is dirigált Üllő Te Vagy Egyesületre, addig arról már nem esik szó részéről,

hogy részt vett annak a Civil Kollégium Alapítványnak (CKA) a rendezvényein,

amelynek támogatói között az elmúlt években az Ökotárs Alapítvány, a Holland Királyság budapesti nagykövetsége, a Gyurcsány-párti vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat és a Soros Györgyhöz köthető szervezetek mellett amerikai és európai uniós források is feltűntek.

A CKA igyekszik azt a látszatot is fenntartani, hogy pártfüggetlen szervezetként menedzsel közösségteremtő programokat. De az ügyek többségének aktuálpolitikai felhangja van – elég csak az Eleven Gyál februári Facebook-posztjára gondolni, amiben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) mellett a CKA-nak is köszönetet mondanak a közvilágítás-fejlesztési szerződések kiperlésében nyújtott erőfeszítésekért. Vagy arra, hogy részt vettek a jogilag több szempontból is aggályos ellenzéki előválasztás szervezésében. A CKA hálózati rendszere pedig annak fényében érthető meg leginkább, hogy ha megnézzük, miként is osztják meg egymás kampánytartalmait az Üllő Te Vagy, az Eleven Közösségek, a Víz Koalíció, illetve az aHang oldalain.

Utóbbit egyébként Varga Máté személye is összeköti a CKA-val, lévén, hogy A Magyarhang Nonprofit Kft. ügyvezetői posztja mellett az alapítvány elnöki tisztségét is betölti.

Kérdéses kampánybüdzsé

Fricsovszky-Tóth legfrissebb vagyonnyilatkozatában azt tüntette fel, hogy egyéni vállalkozóként havonta bruttó 300 ezer forint a jövedelme. Az elmúlt időszakban viszont jelentősen felpörgette kampányát, a fentebb hivatkozott Facebook-oldalakon is megosztott üzeneteit rendszeresen hirdeti saját, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom büdzséjéből. Bár nem Karácsony Gergelyi magasságokban, de költekezik: 15-20 ezer forintokat eléget egy-egy kreatív hirdetésére.

Mivel kétséges, hogy a baloldali jelölt által bevallott bruttó háromszázezres jövedelem, valamint a Jobbik apanázsa fedezné Fricsovszky-Tóth teljes kampánybüdzséjét, megkérdeztük, hogy milyen más forrásokat használ fel? Nem megerősített információk szerint a vecsési jelölt még januárban arról beszélhetett,

hogy minden évben kap tízmilliót politikai tevékenységének finanszírozására.

Efelől is érdeklődtünk, hozzátéve: ha ez igaz, akkor e forrásnak van-e köze a CKA pénzcsapjaihoz, vagy ahhoz, hogy Hegymegi István DK-s politikus szerint Amerikában is kapott valamilyen képzést. Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért ragaszkodik személyéhez Márki-Zay Péter, leginkább annak fényében, a szivárványkoalíción belül többen is felhívták a pártvezetők figyelmét zűrös múltjára.

Amint a képviselőjelölt reagál, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: Facebook

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dr. Seszták Miklós ügyvéd úrról van szó, aki 1000+ céget tüntetett el Ukrajnai hajléktalanok nevére?

Nem.
Pontos voltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés