Die Welt: Orbán és az európai jobboldali populisták elhitették Putyinnal, hogy a Nyugat megosztott

2022. március 16. 10:05
A német lap szerint nem véletlen, hogy sokan közülük homofóbok, az éghajlatváltozás tagadói és a globalizáció ellenzői is.

A Die Weltben megjelent cikk párhuzamot vont az agresszor Putyin macsósága és más európai támogatói, például Orbán Viktor szexuális „perverzióktól” való „pánikszerű” félelme között. A cikk szerint Orbán és az európai jobboldali populisták voltak azok, akik azt a benyomást próbálták kelteni, hogy Oroszország szövetséges lehet Brüsszel ellen. Ők a fő politikai bűnösök, akik elhitették Putyinnal, hogy a Nyugat megosztott, gyenge és cselekvésre képtelen. Nem véletlen, hogy sokan közülük homofóbok, az éghajlatváltozás tagadói és a globalizáció ellenzői is – írják.

A cikk hangsúlyozta, hogy ha pontosan az ellenkezőjét tesszük annak, amit ezek az emberek akartak és akarnak, akkor máris jó úton járunk. A cikk Orbán mellett megemlítette még többek között Donald Trump amerikai elnököt is, aki a lap szerint baráti viszonyt ápolt Putyinnal, miközben ellenségként kezelte az Európai Uniót, megkérdőjelezte a NATO hasznosságát, és az Ukrajnának nyújtott támogatást attól akarta függővé tenni, hogy Zelenszkij elnök szolgáltat-e neki kompromittáló anyagot Joe Bident illetően. Emmanuel Macron volt az, aki a NATO-t „agyhalottnak” nyilvánította, valamint a brit brexitpártiak voltak azok, akik hatalmas politikai és pénzügyi segítséget fogadtak el Oroszországtól.

(Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Donald Trump amerikai elnök fotója férfiak szájmaszkján az indiai Bhopal városban 2020. június 10-én, a koronavírus-járvány idején.MTI/EPA/Szandzsív Gupta)

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A demokráciát pont a az agyament libsik próbálják felülről irányítani. Orbán mögött tömegek állnak. Amikor Orbán az oroszok veszélyéről beszélt, az EU ezerrel kereskedett vele, a vélhetőleg a németek sem dísznek építettek csővezetéket. Hülyék lettünk volna, ha nem ha mi jópontokért nem veszünk részt ebben, mint ahogy az EU hülye, a kézi vezérelt módon lábon lövi magát, mert Bidenék épp ezt követelik.

Igen, meg buzi, gyökértelen, család nélküli politikusokkal. Németország hamarosan már csak a történelemkönyvekben fog létezni. Mi a nyugati politikai elit mai elvárása: legyél gyökértelen, nyelvedet, kultúrádat, vallásodat, családodat, mindenfajta társadalmi kötőszövetet, hagyományos értékrendet megtagadó buzi, a globális nagytőke alázatos, kisemmizett cselédje, kiszolgálója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés