Oroszország vizsgálatot indított egy orosz területre becsapódott tüzérségi lövedék ügyében

2022. február 19. 16:52
A lövedék az Ukrajnával határos Rosztovi területen egy falusi házra esett, megrongálva annak tetejét. Emberéletben nem esett kár, és senki sem sérült meg. 

„Az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított szombaton annak az esetnek a kivizsgálására, amelynek során állítólag egy ukrán tüzérségi lövedék csapódott be a határ orosz oldalán” – közölte honlapján az illetékes hatóság.

A lövedék az Ukrajnával határos Rosztovi területen egy falusi házra esett, megrongálva annak tetejét. Emberéletben nem esett kár, és senki sem sérült meg. Az incidens a Taraszovszki járás Patronovka településén történt – közölte a helyi önkormányzat. Ebben a járásban jelenleg mintegy 60 menekült él,

akik a kelet-ukrajnai szakadár „Luhanszki Népköztársaságból” érkeztek.    

Szombaton korábban egy biztonsági forrás arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy a hajnali órákban a Taraszovszki járás területén, egy kilométerre az ukrán határtól felrobbant egy tüzérségi lövedék. A robbanásnak nincsenek sérültjei, és anyagi kár sem keletkezett. Később ugyanezen a területen egy másik lövedék is felrobbant, amelyet a forrás szerint feltehetőleg egy Grad típusú rakéta-sorozatvetőből lőttek ki. Ukrajna álhírnek nevezte az értesüléseket, és leszögezte: a kormányerők nem lőtték a térséget, és nem áll érdekükben,

hogy fokozzák az egyébként is nagy feszültséget.    

A Rosztovi területen rendkívüli állapotot hirdettek a Donyec-medencéből érkező menekültek nagy száma miatt – közölte Vaszilij Golubjev helyi kormányzó. A minisztériumok, kormányhivatalok munkatársai 24 órában dolgoznak, és kétóránként – szükség esetén azonnal - jelentést tesznek a helyzetről. Pénteken Leonyid Paszecsnyik és Denisz Pusilin, a donyecki és luhanszki szakadár "népköztársaság" vezetői bejelentették, hogy a harci cselekmények veszélyének növekedése miatt a polgári lakosság egy részét, zömmel nőket, gyerekeket és időseket a szomszédos orosz Rosztovi területre menekítik. Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására a menekültek fejenként 10 ezer rubel (40 ezer forint) segélyt kapnak.

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés