Német lap: Orbán Viktor „a fájdalom határáig” feszegette az EU és a NATO határait

2022. február 2. 9:34
A magyar miniszterelnök egyre nyíltabban játszik Putyin javára, aki fenyegeti az európai békét, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy Orbán Viktor „a fájdalom határáig” feszegette az EU és a NATO keretein belül lehetséges határokat, de elkerülte a szakítást. Például Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szembeni baráti nyilatkozatai ellenére mindig is támogatta az Oroszország elleni uniós szankciókat.

A cikk szerint Orbán egyre nyíltabban játszik Putyin javára, aki fenyegeti az európai békét. A magyar külügyminiszter dicséri országa Oroszországgal való kapcsolatait és bírálja Ukrajnát, a magyar védelmi miniszter megkérdőjelezi a NATO keleti szárnyának megerősítését, Orbán Viktor pedig Putyin barátját játssza Moszkvában, és cserébe az európaiaknál kedvezőbb áron kap megállapodást a gázszállításról. A cikk kérdésfelvetése, hogy Putyin ezzel megvásárolta-e Budapest vétóját az uniós szankciókkal szemben egy esetleges ukrajnai invázió esetén néhány hónappal a magyarországi választások előtt.

(Fotó: A Kreml által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyalása Moszkvában 2022. február 1-jén.MTI/Kreml)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csúsztatásból csillagos ötös. Magasabb osztályba léphet.

Azzal, hogy az orosz gáz mostantól rajtunk keresztül jut Ukrajnába, egyértelműen "helyzetbe kerültünk" (vagy hoztak minket), amivel élni kell.

Orbán az EU nevében annyit mondott, hogy az EU tagországok békés, tárgyalásos megoldásban érdekeltek. Te ezt másképp tudod, szerinted az EU háborút akar? Mivel vívnák meg, melyik ország lenne hajlandó ember áldozatra amerikai érdekekért?

Végül is mindegy, hogy az EU mit akar. Ez a nagyok, az oroszok és amerikaiak játéka, ahová az EU-t nem engedik be.

Európa békéjét azok fenyegették eredendően, akik az első világháborúra törekedtek.
Onnantól ment minden lefele. Ahogy az angol mondaná: délnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés