Novák Katalin: Maradok, aki vagyok

2022. január 27. 12:35
Interjúnkban a Fidesz államfő-jelöltjével beszélgettünk az LMBTQ-kérdésről, az államfőjelöltségről és a környezetvédelemről.

„A nemzet egységének megjelenítéséhez közös teret kell találni, ilyen a magyar nemzethez tartozás büszkesége, a családok védelme, örökségünk megóvása és gyarapítása, a tehetségek gondozása. Ezek nem világnézeti vagy pártpolitikai kategóriák” – emelte ki Novák Katalin interjúnkban, aki azt is elmondta, hogy elődeihez hasonlóan ő is felfüggeszti párttagságát.

„Magyarország a szívünk közepe”

Az államfői szereppel járó diplomáciai teendőkről szólva kifejtette: „Magyarország a szívünk közepe, és mi lehetünk Európa szívének a közepe is. Jó kapcsolatra törekszünk szomszé­dainkkal, a közép-európai együtt­működés kulcsszereplője Magyarország”. Nem lesz tétlen államfő a nemzetközi térben sem – jelentette ki. Hozzátette: a jogállam megóvása nem függ a politikai hovatartozástól. Az alkotmányos rend védelme feladata az államfőnek, legyen bármilyen a kormány. „Az alkotmányos rend megdöntéséhez nem fogok asszisztálni” – mondta.

Leendő köztársasági elnöki imázsáról szólva Novák Katalin úgy fogalmazott: „Maradok, aki vagyok.”

LMBTQ és gyermekvédelem

Az lmbtqi-kérdéssel és a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban leszögezte: nincs fontosabb a gyerekeinknél!

Mivel a nyugati világban az lmbtqi-propaganda most az óvodásokat, iskolásokat vette célba, résen kell lennünk"

– fogalmazott az államfőjelölt, aki egyetért azzal, hogy közvetlenül a magyar emberekhez fordul a kormány.

„Meggyőződésem, hogy a gyermeknevelés joga és kötelessége elsősorban a szülőket illeti meg. Helytelen, ha bárki az ő hátuk mögött, szándékaikkal ellentétesen befolyásolja kiskorú gyerekeiket” – tette hozzá.

Teljes interjúnkat az államfőjelölttel előfizetéssel elolvashatja ide kattintva, vagy a Mandiner január 27-én megjelent, 2022/4. számában.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés