„Egy büdös fasiszta cigány vagy” – üvöltötte az aluljáróban a DK-s roma önkormányzati elnök

2022. január 27. 21:36
Baranyi Gyulának nem ez az első ilyen megnyilvánulása, korábban Gulyás Mártont fenyegette meg, amikor Hunvald kampánystábjának tagjaként dolgozott.

A Pesti Srácok portálján mutatták be azt a videót, amelyben a DK-s Baranyi Gyula kerületi roma önkormányzati elnök, aláírásgyűjtés közben szólalkozott össze egy magát jobboldalinak tartó romával a Nyugati téri aluljáróban.

Az összetűzés során idiótának, majd analfabétának nevezte az illetőt, amiért az nem a baloldalra szavaz.

A lap azt írja: Baranyinak nem ez az első ilyen megnyilvánulása, korábban Gulyás Mártont fenyegette meg, mikor Hunvald kampánystábjának tagjaként úgy fogalmazott: „rád küldöm a cigányokat! Menj a zsidókhoz!”. 

A videó tanúsága szerint Baranyi azon háborodott fel, hogy az arra járó roma férfi nem a DK jelöltjét támogatta, ezért először bokszolni hívta, majd bolondnak, analfabétának nevezte őt, ezt követően pedig fennhangon kijelentette, hogy „egy büdös fasiszta cigány”-nak tartja.

Nyitókép: Baranyi Gyula Facebook-oldala

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csupa demokraták!
Márki is sérteget engem mert a Fkideszre szavazok.

Fasiszta lehet a zsidó is. Bőven:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

A Wehrmacht tele volt zsidó és részben zsidó katonákkal. Erről írt Bryan Mark Rigg: Hitler zsidó katonái című könyvében (University Press of Kansas, 2002)

A legmagasabb rangú közülük Erhard Milch Feldmarschall (tábornagy) volt, Göring helyettese a légierőnél. A félzsidó Helmut Wilberg például szintén a Luftwaffe-nél volt tábornok.

A szerző témában második kötete (Hitler zsidó katonáinak életrajzaiból) fülszövegében azt írja: „Százötvenezerre tehető azoknak a zsidó és részben zsidó katonáknak a száma, akik a második világháború során a német véderőnél szolgáltak.”

A főtisztek közül 77 volt zsidó származású, közülük 25 tábornok.
Az alacsonyabb rangúak közül a legelismertebb egy olyan katona, aki a kurszki páncélos csatában hat szovjet páncélos megsemmisítésért kapott kitüntetést. (The Age, 1997. április 4.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés