Orbán Viktor előre néz és megy

2022. január 23. 22:55

Sebes György
Hírklikk
Magyarország a jelek szerint még mindig távol van attól, hogy normális országnak lehessen tekinteni.

„Normális országban igazán örülhetne az ellenzék, hogy annyit foglalkoznak vele. Magyarország azonban a jelek szerint még mindig távol van attól, hogy normális országnak lehessen tekinteni. Itt ugyanis a médiumok többségében – értsd: a kormánypártok által favorizált médiumokban – úgy foglalkoznak az ellenzékkel, hogy mindenkinek világos legyen: a haza (a nemzet) ellenségeiről van szó.

Normális országokban – vagy mondjuk úgy: ahol adnak a demokráciára – fontosnak tartják, hogy az állampolgárok maguk dönthessék el, a propagandának hisznek, vagy a saját szemüknek. Magyarországon – bizonyára a kiegyensúlyozottság jegyében – erre kicsit rásegítenek. Ha az ellenzéki politikusok mondanak valamit, akkor azt a média kormánypárti részében vagy elhallgatják – amikor nem találnak rajta fogást –, vagy közlik ugyan, de mindjárt kommentálják is. Vagy a magát riporternek nevező kiszolgáló személyzet egyik tagja vezeti rá a hallgatókat és nézőket, miképpen is kell értelmezni a mondatokat, vagy az e célra rendszeresített megmondóembereket idézik. Mindkét fajtából van elég, tehát a módszerre nem lehet ráfogni, hogy egyhangú lenne. 

A Kossuth Rádióban szokásosan elhangzó péntek reggeli – interjúnak álcázott – miniszterelnöki szózatban azonban legutóbb szintet léptek. Pedig látszólag egyszerű kérdést tett fel a műsorvezető, amikor arról érdeklődött, miképpen is kell érteni a legújabb kormányzati kampány jelszavát, miszerint »Magyarország előre megy, nem hátra«. Ez azonban alkalmat kínált a miniszterelnöknek, hogy politológusokat megszégyenítő fejtegetésekbe kezdjen az ellenzékről, amelyet az ő köreiben rendszeresen – és tévesen – baloldalinak aposztrofálnak. A hosszú tiráda lényege az volt, hogy Orbán Viktor figyelmeztette a választókat, nehogy azoknak szavazzanak bizalmat április első hétvégéjén, akik »csődbe vitték az országot«, valamint »kivéreztették és tönkretették«. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sebes Imre volt, aki szemet vetett az auschwitzi túlélő Bárdy Magda és első férje, Somogyi Istvánnak székesfehérvári villájára. Ezért elvitette a családot az ÁVO-val. Somogyi azóta sem került elő. (Daráló?) Magda asszony viszont eltöltött néhány évet, például Szálasiné társaságában, a kommunisták börtöneiben is, hogy ne vezethesse tovább villájában a Mesevár Óvodát a város gyerekeinek érdekében.
A saját fiáról letartóztatásukkor azt mondták az anyának a kommunista pribékek: „elvitték egy otthonba, ahol jó kommunistát nevelnek belőle, nem olyan fasisztát, mint az apja és az anyja volt.”

Majd:

"Aki a székesfehérvári otthonunkat internálásunk után 48 órával átvette, nem más, mint Sebes Imre megyei párttitkár és családja volt. 1956-ban elmenekült
(állítólag a pártkasszával). Utána egy Gonda nevű, szinten jelentős pártember
vette át a Dr. Koch László utcai házat, aki úgy tudom, később sikkasztott, és
öngyilkos lett. Sebes Imre fia, György, újságíró lett. Én soha többé nem
lakhattam saját otthonomban. Amikor egy hazautazásom során felhívtam Sebes
Györgyöt budapesti otthonában, kérdésemre, hogy vajon velem lévő fiamnak
engedelmével megmutathatom-e a tőlünk elvett bútorokat, barátságtalan, elutasító választ kaptam. Úgy gondoljuk, minden ország számára az egyedüli kiút a megbánáson át vezet a nehézségekből.
Tisztelettel:
Bárdy Magda és Tamás"

Összefoglaltad a kettős mércét, a gazemberség első ismertető jelét.

Magyarul: Orbánnak igaza van. Sebes Gy. érdemben nem tudja kritizálni Orbánt, hanem szemrehányásokat tesz neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés