Világhírű színházi rendező csatlakozik az SZFE-hez

2022. január 16. 15:07
Anatolij Vasziljev szeptembertől a színházrendező szakos hallgatók osztályvezető mestere lesz.

„Nagy megtiszteltetés intézményünknek, hogy a világhírű Anatolij Vasziljev lesz szeptembertől a színházrendező szakos hallgatók osztályvezető mestere. A színházi rendezők egyik legnagyobb szaktekintélye a kortárs orosz színház megújítója, egyben a 20-21. század egyik legfontosabb színházi műhelyének megteremtője”olvasható az szfe.hu-n.

A honlap szerint Anatolij Vasziljev nemcsak Oroszország, de a világ színházi életének is meghatározó alakja, akinek iskolateremtő rendezői, pedagógiai, színházelméleti munkássága több évtizedet ölel fel. Az általa rendezett különleges színházi előadások stílusa a 80-as évek sajátos realizmusától a 90-es évek teátrális kísérletein keresztül a 2000-es évekre a letisztult metafizikai színház, egyfajta kortárs misztériumszínházig ível.

„Bízunk benne, hogy hallgatóink felejthetetlen élménnyel és tudással gazdagodnak a vele töltött időszak alatt, ellesve minél többet abból a titokból, mely a mestert oly egyedivé teszi” – zárja a portál a bejelentést.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A világ normális felében még igen.

Szép volt, magam is hasonlót akartam írni.
Amúgy szerintem nagyon érdekes a magyar-orosz viszony.
Politikában valahogy mindig kiszabtak velünk, de tudják, hogy a magyarok azért jobban értik az orosz kultúrát, mint a nyugati államok. Mi meg tudjuk, hogy mekkora csoda az orosz kultúra.
Valahogy a mindennapokban szerintem úgy néznek ránk, mint a kicsi unokaöcsire. A legtöbb orosz, akivel valaha beszéltem, kifejezetten jó szándékkal gondolt a magyarokra. Ez pedig nagy kincs, mert azért kevés ilyen nemzet van. Általában nem annyira szeretnek minket, főleg a mindenféle propaganda miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés