Márki-Zay érve a fizetős egészségügy mellett: akár fűszoknyás lányok szolgálhatnak fel mohitót

2022. január 9. 10:40
Ha valakinek fedezi biztosítása, akár fűszoknyás lányokkal is koktélozhat, miközben egy-egy vizsgálatra vár – próbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy előnyeit a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hónapokban többször is kifejtette, szerinte hogyan alakíthatnák át a magyar egészségügyet. Az egyik ilyen alkalom 2021. novemberében egy gárdonyi lakossági fórumra esett. Ekkor épp az Amerikai Egyesült Államokban működő rendszer előnyeit sorolta, amelyet saját példáján keresztül ismer és ami szerinte „Magyarországon is működne”.

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája azt is fedezi”

– érvelt Márki-Zay Péter arra vonatkozóan, hogy milyen előnyökkel járhatna, ha bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat magánszolgáltatóknak szervezne ki az állam. Hozzátette: „és ez Magyarországon is működne”. Mint fogalmazott: „a magánrendelőkben érdekes módon azonnal van időpont”.

Márki-Zay: Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió

A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem először érvel a fizetős egészségügy mellett. „Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió” – hangoztatta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában.

A Mediaworks Hírcentrum által szemlézett tavaly nyári beszélgetésen, amelyet Vona Gábor készített az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay így fogalmazott:

„A szomorú igazság az, hogy minden üzlet.

Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet.

Mert ahol nem üzlet, ott tönkrementek. Afrikában találták azt, hogy azok a rendszerek, ahol ingyenes egészségügy volt, ott borzasztó rossz állapotok voltak, haltak meg az emberek, és a többi. Ahol fizetős egészségügyet vezettek be ott viszont jól működött. Tehát olyan nincs, hogy ingyenes egészségügy akkor, amikor például hálapénzzel fizetnek az emberek, meg zsebbe fizetnek.

Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió. (…)

Maga a modell, amit ideálisnak látok az egy egybiztosítós, versengő egészségügyi modell.”

Gyurcsányi példa

A Hírcentrum felidézte Gyurcsány Ferenc 2006-os beszédét, amelyet a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új épülettömbjének avatása előtt mondott:

Az egészségügy közös társadalmi kincsünk és üzlet is, kár ez utóbbit elhazudni, mert akkor zsákutcába jutunk.” 

Az akkori miniszterelnök azt is elmondta:

„Nyitott egészségipart kell építeni, gazdag kliensekkel. Amíg csak a közepesen szegény és közepesen gazdag társadalom van jelen vásárlóként a rendszerben, addig az orvosok nem tudnak drágább, több, jobb szolgáltatást eladni. Biztosításalapúvá kell tenni a rendszert, és ki kell nyitni a rendszert, hogy Európának is szolgáltatást tudjon nyújtani” – fogalmazott Gyurcsány.

Márki-Zay Péter privatizálná a kórházakat

„Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet” – nyilatkozta még 2018-ban baloldal miniszterelnök-jelöltje. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP 

 

Összesen 255 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pető Andrea hiányolta az ellenzékből az intellektualitás kapacitást és a politikai képességet, hogy megszólítsa a nőket. Ez most tuti bejön.

„a magánrendelőkben érdekes módon azonnal van időpont”.

Persze, hogy van időpont mert nincs rá akkora fizetőképes kereslet. De azért ott sem azonnal, ott is lehet pár napos várakozás, erről Márki Zay már hallgat. A közegészségügyben például Németországban is vannak várólisták. Ha viszont az állami egészségügy érdekében felemelnék a járulékokat, te lennél az, aki leghangosabban hörögne.

Fűszoknyás lányokra nagy az igény a baloldalon. Ez az egyetlen vívmány amit elérni nem sikerült Lendvaiék rendszerében. Ő maga akadályozta, hogy konkurencia legyen.

Aki akar, most is mehet fizetős orvoshoz. Egyébként ott sincs azonnal időpont.
De ne kényszerítsék az egész országot a fűszoknyás lányokra.
Sajnos egyetértek Oszkóval: MZP futóbolond.

A köz-egészség kezelése, éppen úgy mint a közlekedés fenntartása, társadalmi feladat.

Szóval Márki Zay megszökött az őt felügyelő pesztonkája mellől, és hülyeségeket beszél? Ő mondta, hogy a magánrendelőkben azonnal van időpont.

Rendezd a gondolataidat.

Fűszoknyás lányokért Zanzibárba megyünk az évvégi prémiumból,
gyógyulni meg a kórházba a befizetett TBből.

Szavazni meg azért megyünk, hogy ez így is maradjon.

Fűszoknya, az is sok, ha már fizetek érte....egy kis simogatás, masszázs, erotika. Erre lehet majd MZP -bérletet kérni? A melegeknek ígérd meg, hogy április után a katonáknál kötelező lesz a gall viselet, hétköznap és a háborúban. A hajléktalanok már tudnak az ellenzék egészségügyi reformjairól, meg az ellenzékre szavazó lakótelepi, vidéki emberek?

A rómaiak a Talamone-i csatában negyvenezer gallt mészároltak le, tízezer került fogságba. A rómaiak soha sem szerettek a gallok ellen harcolni, akik meztelenül, csak amulettel, nyaklánccal a nyakukban vonultak a csatába.

Ha már meztelenkedünk, de mit ígérsz még MZP erotika terén? Megsimogathatjuk Kunhalmi Ágit, , vagy Péterfi Juditot

Tetszik ez a cirkusz, a manézsban MZP, fent a zenekart Feri dirigálja, sorjáznak a politikai akrobaták - a kutyusok, az oroszlánok ügyesebbek náluk, nagyobb tapsot aratnak - , MZP egyre erősebb biztonsági kötélre szorul, hogy gyorsan fel tudják húzni a porondról, a nézők ne röhögjenek, hanem tapsoljanak a zenekarnak.
A közönség egymásra néz, mi ezért fizettünk?

A meseautóban megjelenik Bajnai, a látnok, a vátesz, a Bilderberg kikiáltó. Az erősorrend: Bajnai-Gyurcsány..persze Bajnai is idomult a felettes elvárásokhoz, már letagadja a Jobbikról alkotott korábbi véleményét. Mert mit is nyilatkozott még 2010-ben, kormányfőként?

" Ez a szörny, ugyanis itt áll az ajtónk előtt, dörömböl, hogy eresszük be,. És azt mondja, hogy ránk töri az ajtót, szétveri a berendezést, és beveri a képünket, ha nem tetszik neki. Mára mozgalommá vált, mozgalommá párttá, és kijutott az Európai Parlamentbe, , és most be akar jutni ide., a magyar parlamentbe. A Jobbikról beszélek, a szélsőjobb pártjáról... a szélsőjobb megoldást hazudik minden elcsigázott és türelmét vesztett embernek, pedig ő maga a probléma."

Az utolsó mondat a mai balliberális ellenzék arculatát, programját idézi, holott a balliberális oldal maga a probléma.

Elvtárs, segítsd, a lebukottakat.......simogasd meg az MSZMP-s tagkönyvedet, s beszéld meg a munkásmozgalmi temetésedet.

Nafene! Miről álmodozik ez a 7 gyerekes "keresztény" apa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés