Káosz Márki-Zay kampánya körül, már Facebook-csoportokban kerestek szövegíró önkénteseket

2022. január 3. 13:24
Az azóta törölt posztot Hadházy Ákos egyik bizalmasa, a korábbi balos újságíró, Kovács Áron jegyzi, aki most az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek dolgozik.

A Márki-Zay Péter támogatói elnevezésű Facebook-csoportban olyan önkéntes segítőket kerestek, akik gyorsan írnak, jó a helyesírásuk és van némi szabadidejük (a szövegben egyébként ez utóbbi szó helytelenül, külön van írva). A hétvégén megjelent – de azóta már törölt – poszt szerzője szerint „Péter” élő videókban kommunikál, amit a sajtó nem szeret, ezért sok helyen nem írják meg, mit mondott. Ezért olyan emberekre lenne szükségük, aki a baloldali miniszterelnök-jelölt bejelentkezéseiből tudnának összefoglalót írni, amelyet azután elküldenének a szerkesztőségeknek. A bejegyzés írója szerint az újságírói, szerkesztői tapasztalat előny, de nem feltétel.

(Fotó: Mandiner)

Kovács Áronról azt érdemes tudni, hogy korábban az írásaival szerzett ismertséget Hadházy Ákosnak, immár az ellenzéki politikus egyik legfőbb bizalmi embere, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványának a kurátora – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány írásában. A hazai közéleti újságírás átláthatóbbá tételére létrejött alapítvány azt is felidézi, hogy Kovács Áron az Origótól és a vs.hu-tól még az újságírói függetlenségre hivatkozva mondott fel, miközben a háttérben egyre inkább Hadházy befolyása alá került. Kovács Áron most Márki Zay Péternek dolgozik.

(Nyitókép: Márki-Zay Péter szabadtéri kampányeseményen, Facebook)

 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
A hétvégén megjelent – de azóta már törölt – poszt szerzője szerint „Péter” élő videókban kommunikál, amit a sajtó nem szeret, ezért sok helyen nem írják meg, mit mondott. Ezért olyan emberekre lenne szükségük, aki a baloldali miniszterelnök-jelölt bejelentkezéseiből tudnának összefoglalót írni, amelyet azután elküldenének a szerkesztőségeknek. A bejegyzés írója szerint az újságírói, szerkesztői tapasztalat előny, de nem feltétel.
"

"Péter" kommunikációjával nem az a baj, hogy nincs, aki összefoglalót írjon az élő bejelentkezéseiről, ballib olvasatban, hanem magával az élő bejelentkezéseivel van a probléma.

Élőben nincs lehetőség utólagos korrekcióra, márpedig "Péter" szövegeit minimum vágni/szerkeszteni kéne, mert "Péter" hajlamos hetet-havat összehordani, saját magát meghazudtolni két egymást követő mondaton belül. Rossz szavakat, kifejezéseket használ (az ellenség keze betette a lábát), időnként beszédhibát követ el, rosszul használ szavakat (járulék vs járadék), összevissza csapong, az adott témától nagyon gyorsan elkalandozik stb, stb...

Előre leírt szöveg kéne neki, vagy legalább egy sorvezető, hogy milyen témákról akar beszélni, amihez tartja magát menet közben.

Nem érdekli a szavazóikat.
Mer' a Zorbán!

Nekem úgy tűnik, hogy Péter senkire sem hallgat, csak a fejében lévő hangokra.

Egyébként sem akarok tanácsokat adni Péternek és Péter kampánystábjának, semmi közöm hozzájuk. Csak összefoglaltam a fejemben levő gondolatokat, hogy szerintem mégis mi a lényegi probléma a kommunikációjával.

Röhej, hogy az ellenzék csak abban egységes, hogy a saját miniszterelnökjelöltjének egységesen nem enged saját frakciót. MZP politikai élőhalott, még a helyén van, de már most látszik, hogy legkésőbb a vesztes választás után elbocsátja az ellenzék. Orbán fölényes győzelmet arat áprilisban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés