A Városháza-ügy külföldi mellékszála – Gansperger Bajnairól és Szabó Tímeáról

2021. december 29. 18:10
A Városháza-ügynek volt egy furcsa mellékszála: a Gansperger Gyula által emlegetett „külföldi erők”.

Az Index feleleveníti: a Városháza-ügynek volt egy furcsa mellékszála: a Gansperger Gyula által emlegetett „külföldi erők”. Miután a Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát, egy decemberi hangfelvételen Gansperger arról értekezik, hogy „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye, egyik része a Soros birodalom, fogalmazzunk így. A másik része, azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon.” Három napra rá pedig Karácsony párbeszédes párttársa, Szabó Tímea feltételezett CIA-s kapcsolatai kerültek szóba.

Az ellenzék mozgása mögött külföldi finanszírozók állnak

Gansperger a felvételen kifejti, hogy Bajnai gyakorlatilag a „Soros birodalom”, és a külföldi, amerikai és német nagytőke embere. Kiemeli a Friedrich Ebert Alapítvány szerepét is, amely konferenciákon és kiadványokon keresztül finanszírozza a balos politikai szakértőket. Emellett

hangsúlyozza, hogy a 444 és a Magyar Narancs mögött is a külföldi tőke áll.

A CIA-s vád

„A szándék nagyon egyszerű: jön a nemzetközi háttér, a baloldali politikusok végrehajtják, amit kérnek, és cserébe hagyják nekik, hogy egy kis jutalékot keressenek” – mondja Anonymus az említett külföldi érdekkörökről, majd elindítja a hangfelvételt.

„Most vannak ugye ezek a külföldön kiképzett figurák, mint a Szabó Tímea, Kabul rózsája, ő a CIA-nak dolgozott kint Kabulban. (...) K***a kemény a csaj, de ezért. (...) Ő kint dolgozott New Yorkban is, meg Kabulban is. Pillanat, de ugye

a Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.

(...) Ugye azok a pénzügyi körök, az EBRD, az összes ilyen nagy nyugati bank, akik az Orbán-rendszert szeretnék megbuktatni. Ugye Simor az EBRD-nek alelnöke volt, tudod. (...) Az MNB-nek az elnöke. (...) Puszi haverja a Gordonnak és ugye a főnöke volt a CIA-nál” – hallható a felvételen, amit az Index újra felidézett.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az azért érdekes, hogy Bajnai és két volt Wallisos munkatársa benne van.
Bajnai a kulcs.

Abban. Amit katyvasznak nevezzük.
Így kulturált:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés