Lovaggá ütötték Lewis Hamiltont

2021. december 15. 13:51

Jackie Stewart, Stirling Moss és Jack Brabham után ő a negyedik autóversenyző, aki megkapta ezt a címet.

2021. december 15. 13:51
null

Szerdán lovaggá ütötték Lewis Hamiltont, a britek hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyzőjét. A windsori kastélyban rendezett ceremóniára azután került sor, hogy a Mercedes pilótája vasárnap, az Abu-Dzabi Nagydíjon vitatott körülmények között, az utolsó körben elveszítette az idei világbajnoki címet Max Verstappennel szemben.  A Buckingham-palota már egy évvel ezelőtt közölte, hogy Hamilton lovagi címet kap, a pandémia miatt azonban eddig nem tudták megrendezni az ünnepséget.

A sportembert, akit édesanyja kísért el a jeles eseményre, Károly herceg, II. Erzsébet elsőszülött fia ütötte lovaggá. Jackie Stewart, Stirling Moss és Jack Brabham után ő a negyedik autóversenyző, aki megkapta ezt a címet.

A 36 éves pilóta – mostantól Sir Lewis Hamilton – az autósport szolgálatáért tett erőfeszítéseiért részesült az elismerésben. Hamilton már 2008-ban, első vb-címe után megkapta a Brit Birodalom Rendje (MBE) kitüntetést.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/PA/Dominic Lipinsk

Kapcsolódó cikkek

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szkepszis
2021. december 16. 22:08
És ezalat az idő alatt gyapotot is szedhetett volna! Annak lett volna értelme.
Karvaly
2021. december 16. 15:23
Kíváncsi vagyok, feljön-e a Hamilton családban a fehér emberek született rasszizmusa, mint téma, és ilyenkor a kis Lewis utálja-e az anyját, és önmagát is felerészben. Azt sem értem, minek kellett a kissámli a térdeléshez, Hamilton már sokszor bizonyította, hogy megy az neki natúr is.
ellenforradalmár
2021. december 16. 12:05
Gagyilovag...
bandee
2021. december 16. 10:34
Végre egy fehér ember előtt térdelsz, büdös nigger!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik